Esteu aquí

Tanca la Festa Major de Gràcia 2017

dimecres, agost 23, 2017 - 11:22

Dilluns es va celebrar l’entrega de premis del concurs de guarniments suspès a última hora, dijous passat, a causa de l’atemptat terrorista de les Rambles. La festa ha quedat alterada per la suspensió de part de les activitats i menys afluència que l’habitual.

La Festa Major de Gràcia 2017 va acabar dilluns 21 d’agost. Aquesta edició ha quedat totalment alterada per l’atemptat de dijous a les Rambles de Barcelona, tant pels actes que es van suspendre com per l’afluència de gent, molt menor que en una edició normal. De fet, dilluns, últim dia de festa, es van celebrar l’entrega de premis del concurs de guarniments, que es va  suspendre a última hora dijous passat a causa d’aquest atac, en què van morir 15 persones. L’acte d’entrega ha tingut també un caire diferent, ja que part d’aquest s’ha dedicat a homenatjar a les víctimes i a llegir un manifest de rebuig a la violència.

Des de dijous a la tarda, i per motius de seguretat, es va decidir cancel·lar tots els actes institucionals, els organitzats per l’ajuntament a les places de la Vila, els actes amb gran assistència de públic com la jornada castellera o el correfoc i els concerts de nit. Es van mantenir les activitats familiars, les internes dels carrers i les de petit format. Des del primer moment la comprensió i solidaritat viscuda entre els festers i espais de festa ha permès donar continuïtat a la festa amb responsabilitat. Cal destacar la feina dels cossos de seguretat (Guardia Urbana i Mossos d’Esquadra).

Consulta el balanç de la Festa Major de Gràcia 2017, aquí