Esteu aquí

Trobada d' il·lustradors per Sant Jordi

dilluns, abril 16, 2018 - 09:20

Són il·lustradors de llibres infantils i juvenils i cada any, des de fa 11 anys, per Sant Jordi, fan una trobada específica a Gràcia. Estaran durant tot el dia signant les seves publicacions al Pla Nicolau Salmerón.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració del Districte de Gràcia, va ser pionera a Gràcia i des de l’any 2007 ha permès donar visibilitat a la feina d’aquests professionals.

La idea va sorgir de Casa Anita, una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil i llibres d’il·lustració. El primer any van muntar una parada a prop de la llibreria amb il·lustradors que signaven els llibres i, més tard, es va sumar a l’organització de la trobada Ediciones Ekaré, especialitzada en llibres il·lustrats per a la infància i la joventut. “Ara ja no tant, però quan vam començar nosaltres, normalment a les signatures de llibres es convidaven escriptors i no il·lustradors”, diu Oblit Baseira, de la llibreria Casa Anita.

Els il·lustradors són convidats per la seva trajectòria professional. Normalment hi participen entre 10 i 15 persones provinents de Catalunya, Espanya i altres parts del món. “És realment una trobada entre ells, estan tot el dia amb nosaltres”, diu Oblit.

Els il·lustradors convidats aquest any són Yvan Pommaux, Marc Taeger, Ramon París, Carme Solé Vendrell, Mercè Galí, Liliana Fortuny, Gustavo Roldán, Beatriz Martín Vidal, Mercè López, Anna Llenas, Andrea Antinori, Ed Vere i Rocio Bonilla. I la il·lustració de la trobada és una obra de Ramon París.

Tots tenen gèneres i tècniques diferents. “Alguns treballen amb llapis, altres amb aquarel·la, amb tècniques digitals, amb gràfica del còmic o de pintura…”, enumera Oblit.

Taula rodona

A més de la trobada, es farà una taula rodona a la seu del districte en què participaran alguns dels il·lustradors convidats. L’acte tindrà lloc el dia 24 d’abril a les 18.30 h.

La Trobada és una iniciativa de la llibreria Casa Anita i Ediciones Ekaré amb el suport del districte de Gràcia i aquest any compta també amb la col·laboració de Joventut, Thule, Kalandraka, Corimbo, Libros del zorro rojo i A buen paso.