Esteu aquí

Viatge al cor de Barcelona: la Salut, el Coll y Vallcarca

dimarts, març 13, 2018 - 11:15

El dibuixant Miguel Gallardo va començar a visitar els barris de La Salut, el Coll i Vallcarca, i es va perdre. Però escoltant els seus veïns i veïnes i caminant i caminant, va descobrir els grans secrets que s'amaguen en aquests barris, des dels quals es contempla tota la ciutat. I ara els podem gaudir en aquest quadern de viatge.

L’il·lustrador Miguel Gallardo s’endinsa en els barris de muntanya i els apropa amb la seva mirada de dibuixant amb el llibre “El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca”. La publicació, de 92 planes, fa un recorregut pels barris de La Salut, el Coll i Vallcarca. Hi apareixen personatges reals, amb noms i cognoms, amb els quals ha parlat per captar l’essència de cada un dels barris.

“Durante un año he sido un turista de Barcelona (los vecinos todavía dicen bajar a Barcelona) que ha subido religiosamente cada semana para hablar con los habitantes de esta montaña desde la que se contempla Barcelona entera. Entre otras cosas, he descubierto que la gente es más importante que el paisaje…”, escriu Miguel Gallardo a la presentació del llibre.

En les pàgines de la publicació i entre les il·lustracions que fa l’autor, podreu reconèixer la Georgina del Pla Comunitari de la Salut; la Rosa, la Pilar o la Núria, veïns del taller de memòria de la Salut; el Nico del Mula; els integrants del grup d’estudi del Coll; el Joaquim i la Rosa, veïns del Coll; el José Morandi, de Vallcarca, etc. Homes i dones que formen part de la història d’aquests barris de muntanya.

El llibre costa 15 € i es pot trobar als punts de venda habitual de les publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació, clica aquí.