Esteu aquí

Obres de remodelació de la Travessera de Dalt entre la plaça Lesseps i Escorial

16/11/2016

Restriccions al carrer de Verdi.

Remodelació de la Travessera de Dalt.

Us comuniquem que a causa de les obres, des del dia 21 i fins al 28 de novembre, els vehicles que baixin pel carrer de Verdi a l'encreuament amb la travessera de Dalt, no podran continuar per aquest carrer i estaran obligats a girar per la travessera, en ambdós sentits ().

També informar-vos que per accedir al tram inferior del carrer de Verdi, us recomanem seguir l’itinerari assenyalat en verd al plànol (). Pel que fa a l’accés als guals i serveis, el tram del carrer de Verdi entre la travessera i Santa Perpètua serà en doble sentit ().

Gràcies per la vostra col·laboració

Restriccions al trànsit rodat al carrer de Verdi 11/16

13/07/2016

Restriccions al trànsit rodat al carrer de Verdi.

Entre el carrer de Maignon i la Travessera de Dalt.

Us comuniquem que a causa de les obres, des del dia 18 i fins al 29 de juliol, romandrà tallat al trànsit rodat el carrer de Verdi, entre el carrer de Maignon i la travessera de Dalt.

Com a conseqüència d’aquesta afectació:

 • Els vehicles hauran de seguir l'itinerari assenyalat al plànol en color blau.
 • La parada del bus 116 es desplaçarà al carrer de la Mare de Déu del Coll.

També un informem que es permetrà l'accés a la zona de càrrega i descàrrega i als guas d'aquest tram. Gràcies per la vostra col·laboració.

Restriccions al trànsit rodat al carrer de Verdi 07/16

21/04/2016

Restriccions al trànsit rodat del carrers del Lliri, del Clavell i de Sors (tram travessera-M. De Déu de la Salut).

Remodelació de la travessera de Dalt

Us comuniquem que en el marc d’aquestes obres, a partir del 26 d’abril, s’inicia la fase de treballs a la vorera costat muntanya de la travessera de Dalt. El trànsit rodat d’aquest costat es desplaça a la part central i es mantenen els dos carrils de circulació per sentit.

Com a conseqüència d’aquests treballs, la circulació de vehicles pels carrers del Lliri, del Clavell i de Sors (tram travessera-M. De Déu de la Salut), estarà tallada. L’accés de vehicles en aquests carrers serà exclusiu per a veïns i serveis, i es farà pel carrer de la Mare de Déu de la Salut.

L'accés de vehicles als guals de la travessera estarà permés en tot moment. La circulació de vianants estarà permesa en tot moment.

Principals treballs previstos

Per fer possible aquesta nova fase de l'obra els carrils de circulació del costat muntanya s'han desplaçat cap a la mitjana. Això ha permès alliberar l'espai necessari per començar a executar la nova vorera. Els treballs s'inicien per la part de la vorera més pròxima a la calçada i l'altra meitat es manté com a zona de pas i d'accés a comerços i habitatges.

Els treballs que es faran principalment són:

 • Fresatge de l'aglomerat i demolició de les voreres.
 • Execució de cales per a la localització de serveis.
 • Excavació i execució de les canalitzacions per al sistema de recollida d'escombraries RSU.
 • Execució de les canalitzacions soterrades de serveis (gas, aigua...).
 • Retirada de l'enllumenat antic i col·locació del provisional.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Plànol afectacions a voreres 04/16

08/04/2016

Restriccions al trànsit rodat del c. De Verdi

Travessera de Dalt – C. De Verdi

Us comuniquem que a causa de les obres, des del 12 i fins el 25 d’abril a l’encreuament del carrer de Verdi amb la Travessera de Dalt, els vehicles només podran girar en direcció a la plaça de Lesseps.

Mentre duri aquesta afectació la parada del bus 116 es desplaçarà al carrer de la Mare de Déu del Coll. Vegeu plànol.

Gràcies per la vostra col·laboració.

11/02/2016

Restriccions al trànsit rodat del c. De Verdi

Travessera de Dalt – C. De Verdi

La nova data prevista d'obertura al trànsit del carrer de Verdi a la Travessera de Dalt és el dia 29 de febrer.

Les tasques s'han executat en menys temps del previst i això permet avançar en la realització d'altres treballs que s'havien de fer més endavant.

28/01/2016

Afectacions al trànsit del carrer de Verdi per les obres de la travessera de Dalt

Tram Pl. de Lesseps – C. De l’Escorial

Els treballs continuen a la part central de la calçada deixant dos carrils de circulació de vehicles en cada sentit.
En aquest període es produiran restriccions a la cruïlla de travessera de Dalt amb el carrer de Verdi que afectarà la circulació de vehicles i a la línia de bus 116.

Principals treballs previstos

Es realitzaran treballs a la zona central de la calçada que consistiran en:

 • Col·locació del calaix prefabricat de la cambra per a la línia d’alta tensió de Red Eléctrica de España.
 • Treballs de construcció del col·lector i reparació d’alguns trams.
 • Preparació de les capes inferiors del paviment de la calçada.

Circulació de vehicles

Des del dia 2 i fins el 16 de febrer a l’encreuament del carrer de Verdi amb la travessera de Dalt, només serà possible el gir en direcció a la plaça Lesseps.

 

07/12/2015

S'amplien les afectacions al trànsit per les obres de remodelació de la Travessera de Dalt

A partir del 9 de desembre s’amplia el tram que passarà a tenir dos carrils per banda, que s’estendrà a tota la zona d’obres compresa entre la plaça Lesseps i el carrer Escorial. L’Ajuntament de Barcelona recomana utilitzar itineraris alternatius per evitar aquest àmbit d’obres i minimitzar les afectacions viàries. Les obres de remodelació tenen una durada prevista de 18 mesos  i posaran el punt i final a la pacificació de tota la Ronda del Mig.

La nit del 8 al 9 de desembre l’Ajuntament de Barcelona implantarà la restricció a dos carrils de circulació per banda a tot el tram d’obres de la Travessera de Dalt, a l’àmbit comprès entre la plaça Lesseps i el carrer Escorial.

La limitació a dos carrils es va configurar el passat 29 de novembre entre el carrer Escorial i l’Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya per l’inici dels treballs a la zona central de la calçada, i ara s’amplia l’espai d’actuació.

Els serveis tècnics senyalitzaran amb cons la zona on es limita la circulació i entrarà en funcionament una nova regulació semafòrica per contribuir a la fluïdesa viària.

Les obres de remodelació es realitzen amb l’ocupació de la mitjana i els carrils de la calçada més propers a la mitjana de la Travessera de Dalt, en el tram esmentat. La circulació es trasllada als laterals del carrer, sense afectar les cruïlles, mantenint en tot moment dos carrils de circulació per sentit.

Les parades de bus H6, 32, 24 i N0 en el tram Lesseps-Escorial quedaran limitades a una única parada per sentit, de tipus “doble”, i la seva ubicació es mantindrà a l’alçada de l’Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya.

Itineraris recomanats

Davant les afectacions de les obres a la circulació, l’Ajuntament de Barcelona continua recomanant la utilització d’itineraris alternatius per tal d’evitar el tram on s’estarà actuant. En aquest sentit, es proposen els següents recorreguts:

En sentit Llobregat: pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Sarrià, les Corts o els Túnels de Vallvidrera es recomana utilitzar el Túnel de la Rovira i la Ronda de Dalt; mentre que pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia o al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar el carrer Lepant.

En sentit Besòs: pels vehicles que es dirigeixin a la zona d’Horta o Nou Barris es recomana utilitzar el carrer Ganduxer (per Vila Arrufat), Vallcarca i la Ronda de Dalt; pels vehicles que es dirigeixin al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar la Via Augusta, el carrer Muntaner i el carrer Balmes; i pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia es recomana utilitzar l’avinguda Príncep d’Astúries.

La pacificació d’aquest tram de la Travessera de Dalt, entre la plaça Lesseps i el carrer Escorial és una obra llargament reivindicada pels veïns de Gràcia que permetrà, a grans trets, ampliar voreres, reduir els carrils de circulació i reordenar el mobiliari urbà i la senyalització.

Més informació: web del Servei d'Informació d'Obres de Barcelona

 

26/11/2015

Afectacions al trànsit per les obres de remodelació de la Travessera de Dalt

A partir de diumenge, 29 de novembre, les obres que s’estan duent a terme a la Travessera de Dalt, entre la plaça Lesseps i el c/Escorial, entren en una nova fase que suposarà l’inici dels treballs a la zona central de la calçada, en el tram comprès entre el c/Escorial i l’Av. del Santuari de Sant Josep de la Muntanya. Aquesta actuació comportarà afectacions al trànsit, que implicaran desviaments i restriccions en l’àmbit afectat.

Els treballs previs s’iniciaran aquest dissabte 28 de novembre amb les tasques de fressat i aglomerat del paviment, que ja comportaran la reducció a dos carrils per sentit durant tot el dia, i en algun moment puntual, a un carril per sentit. A partir de diumenge quedarà configurada la nova secció d’aquesta fase dels treballs.

Les obres de remodelació es realitzaran amb l’ocupació de la mitjana i els carrils de la calçada més propers a la mitjana de la Travessera de Dalt, en el tram esmentat. La circulació es traslladarà als laterals del carrer, sense afectar les cruïlles, mantenint en tot moment dos carrils de circulació per sentit. Els passos de vianants es desplaçaran segons avancin les obres i únicament s’anul·larà el que està situat entre el c/Sors i el c/Escorial. Entre les actuacions previstes s’hi inclou la retirada de l’arbrat i de les baranes situades a la mitjana, la demolició de la mitjana i del carril adjacent, l’excavació de la rasa per la xarxa d’Alta Tensió de Red Elèctrica, o l’execució del clavegueram.

La Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegarà a l’àmbit dels treballs per tal de minimitzar les afectacions al trànsit i garantir la fluïdesa viària en aquest punt.

Per altra banda, i per tal d’oferir la màxima informació, des d’aquesta setmana l’empresa municipal BIMSA ha desplegat informadors a la zona per proporcionar informació i repartir fulletons als veïns, als usuaris dels autobusos i als conductors dels vehicles que circulen per la travessera.

Itineraris recomanats pels vehicles

Davant de les afectacions de les obres l’Ajuntament de Barcelona recomana la utilització d’itineraris alternatius per tal d’evitar el tram on s’estarà actuant. En aquest sentit, es proposen els següents recorreguts:

En sentit Llobregat:

 • Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Sarrià, les Corts o els Túnels de Vallvidrera es recomana utilitzar el Túnel de la Rovira i la Ronda de Dalt.
 • Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia o al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar el c/Lepant.

En sentit Besòs:

 • Pels vehicles que es dirigeixin a la zona d’Horta o Nou Barris es recomana utilitzar el c/Ganduxer (per Vila Arrufat), Vallcarca i la Ronda de Dalt.
 • Pels vehicles que es dirigeixin al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar la Via Augusta, el c/Muntaner i el c/Balmes.
 • Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia es recomana utilitzar l’Av.Príncep d’Astúries.

 

Afectacions a les parades d’autobús

Aquesta nova fase d’obres també ha comportat l’anul·lació i el desplaçament d’algunes de les parades de bus de les línies 24, 32, H16, 116 i N0 de la Travessera de Dalt, en ambdós sentits.

Amb la nova distribució, passa a haver-hi una parada de bus al costat muntanya, en sentit Llobregat, i dues al costat mar, en sentit Besòs.

Les parades dels busos turístics també s’han traslladat. La del bus turístic de TMB està situada al c/Escorial, abans d’arribar al c/Camèlies i la del bus turístic de City Tours, al costat muntanya de l’av. Mare de Déu de Montserrat, entre el c/Sardenya i el c/Secretari Coloma.

Obra de remodelació

La pacificació d’aquest tram de la Travessera de Dalt, entre la pl.Lesseps i el c/Escorial és una obra llargament reivindicada pels veïns de Gràcia que permetrà, a grans trets, ampliar voreres, reduir els carrils de circulació i reordenar el mobiliari urbà i la senyalització.

L’actuació en aquest tram de la Travessera entre Lesseps i Escorial completarà la pacificació que s’ha executat a tota la Ronda del Mig en diferents trams: el darrer el comprès entre els carrers de Balmes i Mandri, al districte de Sarrià Sant–Gervasi, que va finalitzar a principis d’any.

 

El tram on s’actua compta amb 700 metres de longitud i una superfície total de 21.462 m2. L’actuació a la Travessera de Dalt permetrà disminuir l’espai destinat a trànsit rodat i augmentar l’espai per a vianants i transport públic. A més, s’eliminarà l’efecte barrera que ha suposat la Ronda del Mig en la seva configuració inicial, que pràcticament impossibilita la relació entre barris situats a banda i banda de la Ronda. També se suprimiran barreres arquitectòniques i s’actualitzarà i ordenarà el mobiliari urbà.

 

29/10/2015

Els primers treballs s’iniciaran aquest cap de setmana i comportaran afectacions sobre places d’estacionament i zones càrrega i descàrrega.

L’actuació en aquest àmbit del districte de Gràcia té una durada prevista de 18 mesos i posarà punt i final a la pacificació de tota la Ronda del Mig, que s’ha executat per trams.

Aquest cap de setmana, 31 d’octubre i 1 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona inicia les obres de remodelació i reurbanització de la Travessera de Dalt en el tram comprès entre la pl. Lesseps i el c/Escorial, al districte de Gràcia. Aquestes obres donen continuïtat a la urbanització global de la Ronda del Mig, amb un eix que connecta Sants-Montjuic amb Horta –Guinardó. Els treballs, que tindran una durada de 18 mesos, s’executaran per fases.

Les primeres tasques, que es duran a terme a partir d’aquest cap de setmana, consistiran en demolicions parcials de voreres, retirada de l’arbrat, enllaços del prisma de la xarxa d’Alta Tensió i pavimentacions. Les obres permetran fer la connexió dels tubs d’instal·lacions de la Travessera de Dalt amb el c/de la Mare de Déu del Coll i preparar i adequar un carril de circulació provisional en cada sentit, situat a l’espai més proper a la vorera, que permetrà els desviaments de trànsit en posteriors fases de l’obra de remodelació. Les tasques es realitzaran bàsicament en zones concretes de les voreres i a la part de la calçada més a tocar de les pròpies voreres, amb afectacions puntuals sobre el trànsit.

Les obres portaran associat el desplaçament de places de càrrega i descàrrega a carrers transversals, l’adaptació de nous estacionaments per a persones amb mobilitat reduïda als carrers limítrofs, l’anul·lació de zones d’estacionament d’àrea verda i àrea blava i el desplaçament d’algunes parades d’autobús de la Travessera de Dalt, que en el tram del c/Verdi es mouran uns metres de la seva ubicació habitual.

En la següent fase d’obres, que tindrà lloc a principis de desembre, estan previstes restriccions importants de trànsit que s’informaran degudament, juntament amb els desviaments corresponents.

Per tal d’oferir la màxima informació als veïns l’empresa municipal BIMSA ha enviat 3.500 cartes i ha fet 950 avisos d’escala explicant els treballs previstos. A banda, a partir de dilluns hi haurà informadors en aquest àmbit de la Ronda que al llarg de l’obra proporcionaran informació sobre les afectacions de cada fase i atendran les demandes de veïns i comerciants.

Obra de remodelació

La pacificació d’aquest tram, llargament reivindicat pels veïns de Gràcia, permetrà, a grans trets, ampliar voreres, reduir els carrils de circulació i reordenar el mobiliari urbà i la senyalització.

Travessera de Dalt - Àmbit d'actuació
Àmbit d’actuació

L’actuació en aquest tram de la Travessera entre Lesseps i Escorial completarà la pacificació que s’ha executat a tota la Ronda del Mig en diferents trams: el darrer el comprès entre els carrers de Balmes i Mandri, al districte de Sarrià Sant–Gervasi, que va finalitzar a principis d’any.

Travessera de Dalt - Àmbit d'actuació

El tram on s’actuarà compta amb 700 metres de longitud i una superfície total de 21.462 m2. L’actuació a la Travessera de Dalt permetrà disminuir l’espai destinat a trànsit rodat i augmentar l’espai per a vianants i transport públic. A més, s’eliminarà l’efecte barrera que ha suposat la Ronda del Mig en la seva configuració inicial, que pràcticament impossibilita la relació entre barris situats a banda i banda de la Ronda. També se suprimiran barreres arquitectòniques i s’actualitzarà i ordenarà el mobiliari urbà.

Les principals característiques de l’obra són:

 • Reducció de l’amplada de calçada: un carril per al transport públic i dos carrils de circulació.
 • Disposició d’una mitjana enjardinada per separar els dos sentits del trànsit.
 • Ampliació de les voreres.
 • Ampliació del nombre de passos de vianants entre les voreres mar i muntanya
 • Limitació de la velocitat a 50 Km/h.
 • Nous elements de mobiliari urbà (nou enllumenat eficient amb làmpades LED, papereres, bancs, etc) i d’enjardinament.
 • Instal·lació de la xarxa de recollida pneumàtica de residus.

 

Travessera de Dalt - Secció actual i futura d'aquest tram de la Ronda del Mig
Secció actual i futura d’aquest tram de la Ronda del Mig

Les solucions contemplades al projecte executiu que s’han pres en aquest tram concret per tal de conservar la filosofia de la reordenació de tota la Ronda del Mig han estat:

 • L'ampliació de l’amplada del carril bus respecte a la dels trams anteriors.
 • En el tram comprès entre el carrer Larrard i Escorial, la diferència de cotes entres les dues façanes és aproximadament d’1,40 metres; per facilitar la permeabilitat transversal dels vianants, ha estat necessari disposar passos de vianants entre les calçades mar i muntanya amb la pendent mitjana del 6% com a màxim.
 • Reduir el nivell sonor, reduint la velocitat de circulació i la disposició d'una capa de trànsit de reduïda sonoritat.
 • Disposició racional del mobiliari urbà, tant pel que respecta als elements de senyalització vertical, il·luminació, com pel que fa a la resta del armaris, bústies de RSU, etc.

El nou projecte de remodelació suposarà l’increment de l’arbrat en aquest espai que passarà dels 120 exemplars actuals als 203, dels quals 73 seran palmeres (Washingtònia) i 130 acàcies de tres punxes (Gleditsia Triacanthos Inermis). Les obres s’han licitat per un import de 8,8 ME.