Alumnes de les escoles de les Corts participen a la cloenda del curs de pràctiques escolar de circulació

Aquest dissabte es duu a terme la cloenda del XXX Curs de pràctiques escolar de circulació, un programa de La Guàrdia Urbana a les escoles, impartit pels Educadors escolars per la mobilitat segura i adreçat als nens i nenes de tercer, quart i cinquè de Primària de les escoles del districte.

Com cada any, i ja en fa trenta, la Guàrdia Urbana Unitat Territorial de les Corts, en col·laboració amb la Seu del Districte i el Centre Comercial El Corte Inglés-Diagonal, imparteix el Programa d’Educació Viària “La Guàrdia Urbana a les escoles”, amb l’objectiu de transmetre els valors de l’educació viària als alumnes de les Corts.

Més de 1.000 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària d’un total de 16 escoles del districte han participat enguany a la trentena edició d’aquest curs, amb l’objectiu d’aconseguir una millora en el comportament cívic i viari i una mobilitat més segura.

El curs treballa per conscienciar als alumnes i fer-los conèixer el ventall de possibles formes de moure’ns per preveure el millor mitjà de transport que s’ha d’utilitzar i considerar que anar amb bicicleta o a peu són fórmules de mobilitat amb una alta qualitat ambiental i de sostenibilitat que cal tenir en compte.

La jornada de cloenda es durà a terme aquest dissabte 8 d’abril a la terrassa exterior de El Corte Inglés de Diagonal. S’iniciarà a les 10 h del matí amb la participació de 130 nens i nenes de 16 escoles del districte.

Durant la matinal es realitzaran dos grups de treball. Un primer que treballarà una prova teòrica amb vuit preguntes sobre trànsit, circulació i senyals, entre d’altres. L’altre grup, realitzarà les pràctiques de circulació en un circuit amb bicicletes (que es trobaran disponibles al propi circuit). Durant el circuit, els alumnes hauran de recordar i respectar les normes de circulació, així com el funcionament de les senyalitzacions viàries.