Detinguda una parella que captava persones a Romania per obligar-les a exercir la mendicitat a Barcelona

Les víctimes venien a Catalunya de forma voluntària però, un cop arribaven, els detinguts els retiraven la documentació i els obligaven a lliurar-los el diners que aconseguien pidolant. Si alguna de les víctimes no aconseguia la quantitat mínima de diners que la parella havia estipulat els agredien físicament.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, amb col•laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut dues persones, de nacionalitat romanesa pels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitat delictives, lesions, amenaces i robatori amb violència.

Al mes de maig els mossos van rebre la denúncia d’una noia de nacionalitat romanesa que afirmava que s’havia vist obligada a marxar del pis on vivia perquè era víctima de maltractaments i lesions per part d’uns compatriotes amb qui compartia pis a Ciutat Vella.

La noia va afirmar als policies que ella i uns familiars havien vingut a viure a Barcelona a casa d’un conegut, el qual els va oferir la possibilitat de guanyar més de 200 euros al mes únicament exercint la mendicitat pels carrers de la ciutat.

Davant l’oferta ella i la seva cosina van decidir provar sort i venir a viure a Barcelona. L’home els va pagar el transport en autocar i els va oferir allotjament a casa seva, on compartiren pis amb altres familiars i compatriotes seus.

Un cop es van establir al domicili, el seu amfitrió els hi va treure tota la documentació personal i els va establir les zones on cada dia havien d’anar a pidolar.

En finalitzar la jornada la noia es veia obligada a lliurar al seu compatriota tots els diners obtinguts. El dia que no arribava a una quantitat estipulada l’agredia físicament. Fins i tot, de vegades, en compensació l’obligava a mantenir relacions sexuals amb altres homes, els quals cobraven aquests serveis. Per aquest motiu la noia va decidir marxar del pis i viure directament al carrer.

La resta de persones amb les quals compartia pis rebien un tracte similar per part de la persona que els havia acollit i de la seva parella sentimental.

Davant dels fets l’AIC de la RPMB i la Guàrdia Urbana de Barcelona van iniciar una investigació que va permetre identificar les dues persones que explotaven el grup.

El dia 1 de juny agents del Mossos i de la Guàrdia Urbana van detenir la parella a l’estació del Nord quan intentaven marxar a Romania en autobús.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 2 de juny. El jutge va decretar presó provisional per l’home de 48 anys i llibertat amb càrrec per la noia de 24 anys.

Documents adjunts