La Guàrdia Urbana de Barcelona imputa un conductor que circulava a 137 km/h per la Via Augusta

El passat dimarts, 6 de juny, un radar situat a la Via Augusta va detectar una motocicleta que circulava a 137 km/h en una via en la qual només es pot circular a una velocitat màxima de 50 Km/h. La captació de l’infractor es va produir a les 16:30 de la tarda.

La  Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat de la Guàrdia Urbana van realitzar l’atestat i, després de contactar amb el titular del vehicle i comprovar que era el conductor, li va comunicar que se l’investigava per un presumpte delicte contra la seguretat vial per un excés de la velocitat.

Segons l’últim balanç d’accidentalitat de l’any 2016, l’excés o la inadequada velocitat va ser la tercera causa indirecta dels accidents amb víctimes, és a dir, d’aquelles causes que contribueixen a que es materialitzi l’accident sense ésser la causa principal. Quan els accidents es produeixen a una major velocitat els lesionats són també de major gravetat.

La Guàrdia Urbana té com a una de les seves principals funcions garantir la seguretat viària, detectant comportaments que poden originar un accident per tal de prevenir-los i reduir el nombre de víctimes en accidents.

Documents adjunts