Error message

Notice: Undefined index: imgsbodypost in bcn_news_page() (line 651 of /var/www/app/www/guardiaurbana/sites/all/modules/bcn_news/bcn_news.module).

La Guàrdia Urbana desmantella un negoci de venda de drogues a menors en un solar de Sant Martí

  • La investigació es va iniciar a causa de queixes dels veïns, dels centres escolars de la zona i de la informació obtinguda per la policia de proximitat de Sant Martí
  • El solar té nou cabanes ocupades, i dins algunes d’elles es venien substàncies estupefaents, en molts casos a menors d’edat, alumnes dels centres escolars de la zona
  • S’ha detingut 4 persones per un presumpte delicte contra la salut pública amb l’agreujant de venda de substàncies estupefaents a menors d’edat

Veïns i responsables dels centres escolars de Sant Martí van informar a la policia de proximitat de la Guàrdia Urbana del districte de nou cabanes ubicades a un solar del barri de la Sagrada Família on creien que es venien substàncies estupefaents a menors en edat escolar.

En rebre l’avís i fer les comprovacions, la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana va iniciar  fa uns mesos la investigació dels fets per localitzar i detenir els responsables.

La Unitat d’Investigació, juntament amb agents de Sant Martí, han pogut comprovar com algunes de les persones que ocupaven aquestes barraques venien de forma molt freqüent  marihuana i haixix en grans quantitats. En els seguiments de la investigació van comprovar que molts dels compradors eren menors d’edat, alumnes de centres escolars propers.

Davant la presència policial, els traficants van adaptar un espai del solar perquè els clients consumissin la substància estupefaent a l’interior, i així evitar que sortissin a la via pública on podrien ser  identificats per la policia.

Davant tots aquests fets, la Guàrdia Urbana ha realitzat una entrada al solar sota ordre de registre i perquisició, autoritzada pel jutjat d’instrucció de Barcelona.

El passat dimarts 28 de febrer agents de la GUB de les comissaries de Sant Martí, la Unitat de Suport Policial i la Unitat d’Investigació,  van fer una entrada i perquisició de cada una de les cabanes del solar i es va identificar els seus ocupants.

A l’operació es va intervenir:

  • 139 dosis de substància estupefaent, preparades per a la venda en petites bosses: 119 de marihuana  amb un pes de 166 gr.; i 20 de haixix a un pes de 32 g.
  • 2 bosses amb cabdells de marihuana amb un pes de 26 gr.
  • 2 bàscules de precisió
  • 550 euros

Es van detenir 4 persones per un presumpte delicte contra la salut pública amb l’agreujant de venda de substàncies estupefaents a menors d’edat.

Dos d’ells ja van ser detinguts el mes d’octubre, en el marc d’aquesta investigació quan es va realitzar una entrada prèvia i es van intervenir més de dues-centes dosis de substància estupefaent. En el cas d’aquests dos detinguts, el jutge els ha decretat presó provisional.