La Guàrdia Urbana inicia la temporada d'estiu a les platges

Coincidint amb el bon temps, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana s’ha posat en funcionament. Des del 25 de maig i fins a finals de setembre, un total de 90 efectius que integren la unitat patrullaran per les 10 platges que formen la façana marítima de la ciutat amb una missió preventiva i també per donar resposta a situacions i problemes que es produeixen en el litoral barceloní.

Els integrants del Grup de Platges patrullen a peu, amb escúters, amb vehicles de quatre rodes, amb bicicletes, amb vehicles tipus quad adaptats especialment per circular per la sorra, i amb dues embarcacions semirígides (de 6,5 i 7,5 metres d’eslora, respectivament), que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com dels espigons.

Des de la seva seu, situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, els agents municipals controlen i realitzen el seguiment de tots els fenòmens que es vagin detectant a les platges, com persones que neden en una zona perillosa, venda de productes no permesos o robatoris i furts.

Balanç de l’actuació de l’any passat

La unitat de platges va auxiliar 85 persones al mar i va realitzar 10.043 actuacions als espigons de Barcelona la temporada passada, la majoria de les quals van ser avisos per la prohibició de banyar-se en una zona molt perillosa. Al mateix temps, els agents van interposar 82 denúncies per no respectar les indicacions de bany.

Com a balanç de l’any 2016, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana va repartir 120 bosses per a víctimes de robatoris i furts a la platja. Aquestes bosses contenen una samarreta, xancletes, uns pantalons i un bitllet de metro perquè les persones que han estat víctimes de robatoris o furts quan estaven a la platja puguin desplaçar-se per la ciutat per fer les gestions que els siguin necessàries.

L’estiu passat, el Grup de Platges va intervenir 202.730 begudes venudes a la via pública (un 61% més que a l’estiu del 2015) i va interposar un total de 20.679 denúncies per venda ambulant.