092
< Inici

Vídeos

 • Barcelona engega el dispositiu de vigilància a les platges

  L'Ajuntament activa tots els dispositius municipals per anticipar-se i dur a terme tasques de prevenció sobre els diversos fenòmens que es donen als carrers i a les places amb l'objectiu de garantir la qualitat de l'espai públic i uns nivells òptims de seguretat i convivència a Barcelona.

  Veure vídeo

 • El Pla de seguretat del Mobile World Congress ha garantit el bon funcionament del congrés

  Els delictes registrats al voltant del Mobile World Congress i a la resta de la ciutat, han disminuït durant els dies del congrés, gràcies al Pla de seguretat que han dut a terme la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

  Veure vídeo

 • Baixen un 5% els delictes a Barcelona el 2011

  Barcelona va tancar el 2011 amb un 5% menys de delictes respecte a l'any anterior i un augment d'un 5,6% de les detencions. Aquests resultats són fruit, en bona part, de l'acció conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. La lluita contra la multireincidència continua sent una de les prioritats de l'Ajuntament de Barcelona.

  Veure vídeo

 • Disminueixen un 20% les víctimes mortals en accidents de trànsit a la ciutat

  Barcelona continua amb la tendència positiva de reducció dels accidents de trànsit amb una baixada del 20% en el nombre de víctimes mortals al llarg del 2011.

  Veure vídeo

 • 250 agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos vetllaran per la seguretat la nit de Cap d'Any

  Uns 250 agents -150 de la Guàrdia Urbana i 100 de Mossos d'Esquadra- treballaran per garantir la seguretat i el bon funcionament de la ciutat, especialment a la zona de la plaça Catalunya i la Rambla, on s'apleguen un gran nombre de persones per celebrar l'entrada de l'any.

  Veure vídeo

 • L'Ajuntament inspeccionarà 78 locals d'oci nocturn durant el Nadal

  Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona i els Serveis Tècnics dels deu districtes de la ciutat inspeccionaran, fins al 31 de desembre, un total de 78 locals d'oci nocturn per garantir les mesures de seguretat dels establiments en unes dates en què s'hi concentra més gent.

  Veure vídeo

 • Guàrdia Urbana i Bombers incorporen nous vehicles amb la tecnologia més avançada

  Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona han presentat els seus nous vehicles, que incorporen les darrers tecnologies per donar un servei millor als ciutadans. En concret, Guàrdia Urbana incorpora 56 nous turismes i 9 furgonetes, amb les quals aconsegueix informatitzar el 100% de la seva flota de vehicles patrulla.

  Veure vídeo

 • Prop de 240 patrulles policials diàries garantiran la seguretat aquest Nadal

  Barcelona comptarà aquest Nadal amb 240 patrulles diàries per mantenir la qualitat de l'espai públic i la seguretat durant les festes nadalenques. A part de doblar el nombre de patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra que patrullaran, s'intensificaran també les dotacions mixtes en estacions de metro de tots els districtes i es reforçarà el control a la venda ambulant a les zones més cèntriques.

  Veure vídeo

 • Disminueixen en un 5% els delictes a la ciutat

  Les xifres presentades en l'informe municipal del Consell de Seguretat Urbana de Barcelona posen de manifest una tendència positiva en la disminució de fets delictius a la ciutat.

  Veure vídeo

 • Guàrdia Urbana i Mossos inicien un dispositiu contra la venda i el consum d'alcohol als carrers del sud del Raval

  Agents de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra patrullen dijous, divendres i dissabte pels carrers del sud del Raval per fer complir l'ordenança de la convivència arran de les queixes dels veïns per molèsties de soroll.

  Veure vídeo

 • L'Ajuntament cedirà a institucions d'ensenyament musical els instruments decomissats

  Els instruments musicals decomissats que no hagin reclamat els seus propietaris ja no es destruiran, sinó que se cediran a institucions de formació musical sense ànim de lucre.

  Veure vídeo

 • Neteja del fons marí

  Una vintena d'agents, membres del Club de Submarinisme de la Guàrdia Urbana, s'han capbussat per treure del fons del mar brossa de tota mena.

  Veure vídeo

 • La presència policial al metro ha reduït en un 25% el nombre de fets delictius al suburbà

  El dispositiu Xarxa, en funcionament des del 22 de juliol al metro de Barcelona, ha aconseguit reduir en un 25% el nombre de fets delictius registrats a la xarxa de transport suburbana respecte el mateix període de l'any passat, passant dels 6.346 fets penals als 4.743 d'aquest any.

  Veure vídeo

 • Medalles d'antiguitat de la Guàrdia Urbana al Saló de Cent

  Coincidint amb la commemoració del patró del cos, l'Ajuntament ha lliurat a més de noranta agents les medalles d'antiguitat i els diplomes de reconeixement de la seva tasca.

  Veure vídeo

 • Agraïments de l'Alcalde Trias

  L'alcalde agraeix a la Guàrdia Urbana la feina feta per mantenir la convivència al carrer aquest estiu. La pressió dels agents redueix un 48% les queixes dels veïns per consumir alcohol al carrer, mentre augmenten les sancions per venda ambulant.

  Veure vídeo

 • La Guàrdia Urbana posa en marxa tres campanyes contra la conducció temerària

  La Guàrdia Urbana posa en marxa aquest mes d'agost tres campanyes específiques per evitar les conductes temeràries al volant: la prevenció del consum d'alcohol i drogues, el control de la velocitat i la protecció de vianants i motoristes.

  Veure vídeo

 • Incorporació de 236 nous efectius al cos de policia de la ciutat de Barcelona

  Els nous efectius van començar el patrullatge operatiu el 23 de juny i ja reforcen la plantilla de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

  Veure vídeo

 • El Museu de la Guàrdia Urbana

  El Museu de la Guàrdia Urbana de Barcelona conté un miler de fotografies antigues, 250 peces d'indumentària d'època i 700 objectes històrics del cos.

  Veure vídeo

 • Dones a la Guàrdia Urbana

  Tres dones agents de la Guàrdia Urbana comenten la seva experiència com a dones policia.

  Veure vídeo

 • La Guàrdia Urbana consciencia del risc de conduir parlant pel mòbil

  La Guàrdia Urbana duu a terme una campanya de control de l'ús indegut del mòbil i de la manipulació de GPS.

  Veure vídeo

 • La Guàrdia Urbana de Barcelona estrena nova seu de les unitats especialitzades

  El nou equipament albergarà la seu de la Unitat d'Accidents (UA), la Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS), la Unitat de Suport Diürn (USD) i la Unitat Nocturna Centralitzada (UNOC).

  Veure vídeo

 • Unitat canina

  A aquest vídeo mostrem la tasca que desenvolupen els gossos i agents de la unitat canina de la Guàrdia Urbana.

  Veure vídeo

 • Curs d'educació viària

  Milers d'infants celebren la festa de cloenda del curs d'Educació Viària.

  Veure vídeo

 • Les unitats canina i muntada a Gràcia

  Les unitats canina i muntada van visitar les festes de Gràcia on es van oferir activitats i tallers d'educació viària.

  Veure vídeo

 • Millora la seguretat durant el Nadal

  Els delictes a la ciutat de Barcelona durant el període nadalenc han disminuït. L'Operació Nadal, que ha comptat amb patrulles mixtes formades per un agent de la Guàrdia Urbana i un dels Mossos d'Esquadra, ha tingut com a resultat una reducció dels furts, els robatoris amb violència en comerços i les estrebades.

  Veure vídeo

 • Nit de Cap d'Any tranqui·la

  En les celebracions de Cap d'Any a la ciutat, la normalitat ha estat la tendència predominant. Enguany un total de 41.200 persones han sortit al carrer per donar la benvinguda al 2011.

  Veure vídeo

 • Nous ordinadors tàctils als vehicles de Guàrdia Urbana

  L'Ajuntament aposta per incorporar tecnologia per fer més eficaç l'actuació dels cossos de seguretat i reduir la impunitat en les faltes i petits delictes.

  Veure vídeo

 • Homenatge a l'agent Juan Miguel Gervilla

  La seu de la Unitat Territorial de les Corts durà el nom de l'agent de la Guàrdia Urbana Juan Miguel Gervilla i el de l'intel·lectual Ernest Lluch, assassinats per ETA fa deu anys.

  Veure vídeo

 • En cada bossa, el Nadal per a un avi

  Avismón recull aliments per a la gent gran necessitada a la cruïlla de rambla de Catalunya amb Còrsega i a la seva seu. En la campanya, que fa tretze anys que s'organitza, un any més hi ha col·laborat la Guàrdia Urbana, enguany amb agents vestits d'època i activitats infantils.

  Veure vídeo

 • Controls preventius d'alcoholèmia durant el Nadal

  La Guàrdia Urbana de Barcelona posa en marxa un dispositiu especial de Nadal. Entre les seves diverses mesures, es reforçaran els controls d'alcoholèmia que volen incidir en els conductors que beuen i agafen el vehicle.

  Veure vídeo

 • Camins escolars

  Amb la inauguració del camí escolar de Prosperitat, ja són 77 els centres educatius que treballen en aquest tipus de projectes als diversos districtes de la ciutat. Una iniciativa que implica tota la comunitat i que permet als infants moure's pel barri d'una manera més sostenible i segura.

  Veure vídeo

 • Guàrdia Urbana i Mossos patrullen conjuntament durant la campanya de Nadal

  Aquests dies es posa en marxa el dispositiu especial de serveis municipals que la ciutat engega durant les festes de Nadal. Entre altres coses, i per primer cop, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra patrullaran de forma conjunta en cinc districtes de la ciutat.

  Veure vídeo

 • Felicitació de l'alcalde a la Guàrdia Urbana

  L'alcalde ha felicitat personalment els agents de la Guàrdia Urbana pel desplegament dut a terme amb motiu de la visita del Papa i per les últimes detencions que s'han fet a la ciutat.

  Veure vídeo

 • Neteja del fons marí dels espigons

  Un grup de submarinistes voluntaris de la Guàrdia Urbana neteja de residus el fons marí del litoral barceloní des de fa tres anys durant la temporada de platges. Les deixalles, la major part llençades pels banyistes i passejants, a banda de contaminar les aigües provoquen ferides mortals a peixos i pops.

  Veure vídeo

 • Benvinguda a la nova promoció d'agents

  L'alcalde dona la benvinguda a la nova promoció de 250 aspirants a agents de la Guàrdia Urbana. Els futurs agents iniciaran ara una formació de nou mesos, que finalitzarà el proper mes de juny quan s'incorporaran al Cos.

  Veure vídeo

 • Tornada a l'escola

  Comença el curs escolar i la ciutat torna a prendre el seu ritme habitual. Per tal que la tornada sigui més fluïda, la Guàrdia Urbana ha engegat un dispositiu especial que suposarà un reforç viari a les zones d'influència dels centres escolars i una atenció especial a la circulació i l'estacionament.

  Veure vídeo

 • Balanç Operació Estiu

  Des de l'1 de juny fins al 8 d'agost, la Guàrdia Urbana ha formalitzat un total de 24.205 denúncies per infringir les normes de convivència.

  Veure vídeo

 • Festa de cloenda del curs d'Educació Viària

  El parc del Fòrum ha aplegat més de cinc mil nens i nenes que han gaudit amb les activitats organitzades per la Guàrdia Urbana.

  Veure vídeo

 • Campanya ”Camina amb civisme”

  L'Ajuntament posa en marxa una campanya per evitar les males conductes dels vianants.

  Veure vídeo

 • Incorporació del SEM a la Sala Conjunta

  El Servei d'Emergències Mèdiques s'integra a la Sala Conjunta de Coordinació i Emergències. L'objectiu és millorar l'assistència integrada de les emergències a la ciutat i la coordinació dels dispositius d'emergències.

  Veure vídeo

 • Denúncies per utilització telefonia mòbil

  Més de 8.000 denúncies per utilitzar dispositius de telefonia mòbil mentre es condueix.

  Veure vídeo

 • Zones avençades per a motos

  L'Ajuntament està pintant 13 noves zones avançades per a motos (ZAM). Així, aquest estiu la ciutat tindrà un total de 49 zones de seguretat per a motoristes i està previst que es preparin onze més, ja que redueixen en un 90% les situacions de risc.

  Veure vídeo

 • Jornada de proximitat

  La policia de proximitat ja és una realitat a tots els barris de la ciutat. Després d'un desplegament progressiu des del 2007, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en marxa la primera edició del Curs de policia de proximitat per a referents de barri o sector policial operatiu.

  Veure vídeo

 • La GUB de proximitat ja està a tots els districtes

  La Guàrdia Urbana de Proximitat ha completat el desplegament a tots els districtes de la ciutat. Quan el 2010 s'incorporin els 250 últims agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana estarà formada, en un 70%, per agents de proximitat que treballen per mantenir la convivència als barris.

  Veure vídeo