Guia del contribuent i calendari 2018

Com puc contactar


Per Internet

Informació i tràmits les 24 hores, 365 dies a l'any al nostre web.

L’Institut Municipal d’Hisenda ofereix el servei de tràmits per Internet. És un servei obert a tothom i d’ús obligatori per als professionals de la gestió (de la gestoria, de l’advocacia, de l’assessoria fiscal), i les persones jurídiques (empreses i entitats), que permet fer tràmits d’una manera àgil i senzilla, sense necessitat de desplaçaments.


Per telèfon

  • 010* telèfon gratuït
  • 931 537 010

    Si truqueu des de fora de l'àmbit metropolità de Barcelona.
  • 93 486 00 98

    Telèfon per a persones amb disminució auditiva.

Per escrit

Es poden presentar escrits o documents a qualsevol dels registres de l’Ajuntament situats a les oficines d’atenció ciutadana dels districtes. També es poden presentar als registres de les administracions públiques d'àmbit superior (autonòmica i estatal), a qualsevol oficina de Correus, si es vol tenir un resguard és preferible que sigui certificat administratiu, i a les oficines consulars o representacions diplomàtiques d'Espanya a l'estranger.


Atenció presencial als districtes

Per a persones físiques, permet demanar informació, aclariments i fer la majoria de gestions a les oficines d'atenció ciutadana dels districtes, cal demanar cita prèvia.

Si voleu saber l'adreça de l'oficina més propera al vostre domicili o a la vostra feina, truqueu al telèfon gratuït 010* (931 537 010 si truqueu des de fora de l'àmbit metropolità de Barcelona), consulteu la Guia de la Ciutat o en aquest web.


Autoritzacions

Per demanar certificats, informació sobre deute pendent o formalitzar un fraccionament, si la persona que fa el tràmit no és la titular del deute, haurà d'aportar una autorització i una fotocòpia del NIF/NIE vigent de la persona que autoritza i exhibir el NIF/NIE original i vigent de la persona autoritzada.


(*) Consulteu les condicions del servei d’atenció telefònica al web ajuntament.barcelona.cat/canals-comunicacio-ciutadana/telefonic.