Esteu aquí

El Mercat de la Vall d'Hebron-Teixonera torna a obrir el 5 de setembre

dc., 30/08/2017 - 07:39

Del 29 de juliol i fins el 5 de setembre, el Mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera, ubicat al Passeig de la Vall d’Hebron, 130, roman tancat per poder-hi realitzar les obres d’adequació i remodelació interiors.

El Mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera va iniciar obres al mes de febrer, i a l’estiu s’hi han dut a terme aquelles actuacions incompatibles amb la seva activitat habitual. En concret, s’ha enderrocat el lucernari de la coberta existent i s’ha executat la nova estructura de cobriment, per tal d’habilitar un espai a la coberta de l’edifici, on s’implantarà l’hort urbà. També s’hi han fet els treballs de reforç de l’estructura de l’edifici necessaris per adaptar-la a la instal·lació de l’autoservei i l’hort urbà i s’han iniciat els treballs de construcció de la nova estructura en planta pis.

Entre els treballs, s’ha habilitat una plataforma de càrrega i descàrrega de mercaderies, s’ha endreçat la circulació de l’aparcament, s’ha actualitzat el magatzem i s’ha millorat la connectivitat entre plantes. Alhora, alguns paradistes han aprofitat el període d’aturada per renovar els seus establiments.

Una remodelació llargament reivindicada
El nou mercat estrenarà nova imatge durant el tercer trimestre de 2018 gràcies a una inversió municipal de 10 milions d’euros. L’equipament municipal comptarà amb cinc plantes, tres d’elles soterrànies, i amb un hort urbà a la coberta que tindrà una superfície total de 1.400 m2. La remodelació de l’espai és un projecte llargament reivindicat pels veïns que suposarà guanyar permeabilitat i millorar la mobilitat de proximitat de la Teixonera. El projecte també contempla la urbanització limítrof amb el mercat i la millora del comportament energètic de l’edifici. La previsió és que les actuacions tinguin una durada d’uns 18 mesos.