Esteu aquí

Horta-Guinardó urbanitzarà un nou espai d’estada a l’avinguda de Can Marcet

dt., 29/08/2017 - 17:25

Es preveu que les obres comencin al desembre i durin sis mesos, en què es crearan noves zones verdes i es millorarà l’accessibilitat i la qualitat de l’espai públic

L’Ajuntament de Barcelona urbanitzarà un nou espai d’estada a l’avinguda de Can Marcet, en el tram comprès entre el passeig de la Vall d’Hebron i el carrer de Joan B. Cendrós, al barri de la Vall d’Hebron. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment l’actuació en aquest àmbit, actualment un solar buit, per potenciar-ne l’ús ciutadà i revitalitzar-lo amb la millora de l’accessibilitat, els serveis i la qualitat de l’espai públic i l’augment de les zones verdes.

La previsió és que les obres comencin al desembre i finalitzin al cap de sis mesos, al juny de 2018. La urbanització compta amb un pressupost d’1.541.967,97 euros i comprèn un àmbit de 5.843,20 metres quadrats.

L’actuació proposa implantar cinc plataformes horitzontals connectades entre elles a través de camins per a vianants que tindran diversos usos. Hi haurà dues zones d’estada per al descans, dues zones de jocs infantils i una àrea d’esbarjo de gossos. A més, es col·locarà mobiliari urbà, amb nous bancs, cadires, aparcaments de bicicletes, papereres i una font.

Cadascuna de les plataformes s’adaptarà a la topografia, de manera que entre elles hi haurà un desnivell d’entre 1,50 i 1,75 metres excepte a la situada al límit est, que es baixarà a 3,00 metres per no tapar les vistes a la plataforma superior. El desnivell entre plataformes se salvarà amb talussos verds que permetran conservar la major part de l’arbrat existent, i també s’hi plantaran noves espècies. A més, se suprimiran els graons existents a la cantonada sud-oest.