Esteu aquí

Contra l’abandonament de gossos i gats, una adopció responsable

dijous, abril 12, 2018 - 09:14

De l’11 al 18 d’abril, l’Ajuntament de Barcelona engega una acció de sensibilització sobre l’adopció d’animals de companyia

Per tal de reivindicar la figura dels gossos abandonats, de l’11 al 18 d’abril se situaran 20 estàtutes amb forma de gos, lligades a fanals dels 10 districtes de Barcelona. Les estàtues, de 70 centímetres i aproximadament 30 quilos de pes, criden l’atenció dels vianants, que quan s’hi acosten descobreixen una realitat i, a més, poden accedir al procés d’adopció. Cada estàtua disposa d’una placa identificadora des de la qual els vianants poden trobar la informació de la campanya, conèixer la història del gos, les dades sobre abandonament i, si ho desitgen, adoptar-lo.

Al districte d’Horta-Guinardó hi haurà dos punts d’informació per fomentar el no abandonament dels gossos i , alhora, l’adopció. Estaran situats al punt verd de la cruïlla de la Rambla del Carmel i el carrer Dante Alighieri i a la sortida de metro d’Horta, al carrer Lisboa.

Als usuaris interessats en l’adopció dels gossos, se’ls convidarà a enviar un correu electrònic a l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona, opab@bcn.cat, per demanar hora en torn de matí ( de dilluns a divendres d’11 a 14 h) o tarda (de dilluns a divendres de 15 a 18 h). L’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona retornarà el correu a la persona interessada amb el dia i hora de la cita, juntament amb el qüestionari de pre-adopció que l’interessat haurà d’omplir a casa i portar al CAACB el dia de la cita.

L’adopció d’un animal és la primera opció que les persones i famílies haurien d’escollir a l’hora de pensar en adquirir un animal de companyia. És un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per qui adopta com per a l’animal adoptat. Un animal no és una joguina i necessitarà que les persones que el tenen al seu càrrec se n’ocupin i en tinguin cura durant tota la seva vida.

L’Ajuntament de Barcelona treballa, en diferents línies, per conscienciar la ciutadania en aquesta matèria, per tal que prenguin consciència de les implicacions d’ocupar-se d’un animal i l’atenció i responsabilitat que necessiten.

El CAACB és el centre de referència de l’Ajuntament de Barcelona en el qual es fomenta activament l’adopció dels animals que hi té acollits i es vetlla per una adopció responsable i informada.  Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats.
La promoció de les adopcions i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn. Durant el 2017 el CAACB va atendre 1.400 animals abandonats (760 gossos i 660 gats) dels quals es van adoptar 745 gossos i 516 gats. Tot i això, encara resten més de 200 gossos en acollida, 70 dels quals esperen des de fa més d’un any una oportunitat.