Esteu aquí

El barri visita la Torre Garcini

dilluns, maig 14, 2018 - 13:08

Els veïns i veïnes del barri del Guinardó no han deixat passar l’oportunitat de conèixer un dels espais més singulars del seu barri, la finca de la Torre Garcini. Aprofitant la jornada de portes obertes d’aquest diumenge 13 de maig, les visites a l’edifici no s’han aturat de 10 a 15 h. D’aquesta manera, tothom ha pogut conèixer l’estat actual de la masia, abans que comenci el procés de rehabilitació per convertir-la en un espai municipal.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha assistit a la jornada, que ha coincidit amb la festa major del Guinardó. A l’acte també hi ha participat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i representants d’entitats del barri i de la Plataforma Salvem Torre Garcini.

Per tal d’amenitzar el temps d’espera, s’han mostrat diverses fotografies històriques de l’espai, extretes del llibre Torre Garcini – Llibres i somnis, que han permès descobrir la història d’aquesta finca i saber com s’hi vivia en èpoques passades. A més, hi ha hagut diverses activitats infantils, com un conta contes i un taller perquè els infants poguessin pintar, retallar i construir una Torre Garcini de paper.

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir definitivament la finca de Torre Garcini el passat mes de març, després de finalitzar el procés d’expropiació d’aquesta finca, situada al carrer Xiprer 40-46, per un valor de 7 milions d’euros.

El Districte d’Horta-Guinardó ja ha iniciat els estudis i treballs tècnics per redactar el projecte de rehabilitació que permetrà convertir la masia en un Casal per la Gent Gran. La rehabilitació inclourà treballs per la conservació i recuperació de l’edifici i el tractament adient dels jardins per l’obertura al públic.