Esteu aquí

Horta-Guinardó, un dels quatre districtes amb Plans de Desenvolupament Econòmic

dimarts, febrer 28, 2017 - 10:07

Les actuacions de l’Ajuntament pretenen atendre els territoris més perjudicats per la crisi

Quatre districtes presentaran aquest 2017 els seus Plans de Desenvolupament Econòmic (PDE): Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Nou Barris. Impulsats per Barcelona Activa amb cadascun dels Districtes, els PDE són el full de ruta per a la dinamització econòmica d’aquests territoris en els propers cinc anys (2017-2021) i serviran per marcar objectius i línies de treball sobre l’activitat socioeconòmica als barris. El 2016 ja es va posar en marxa el de Ciutat Vella, i és previst que el 2018 tiri endavant el de Sant Martí. Amb aquests sis plans, l’Ajuntament dona atenció prioritària a les zones més perjudicades per la crisi.

Els eixos principals d’aquest pla seran l’economia cooperativa, social i solidària, l’ocupació de qualitat al territori, el desenvolupament i l’economia de proximitat i el tipus de lideratge públic davant d’aquests reptes. Algunes actuacions que es poden anar concretant durant el procés d’elaboració del PDE estan vinculades amb l’atenció a l’emprenedoria i la dinamització d’empreses, amb una mirada específica al teixit comercial, i la informació i orientació personalitzades en la cerca de feina. Aquest últim punt és especialment rellevant ja que la mesura que té més èxit a l’hora de trobar feina és l’assessorament i el seguiment cas per cas.

Hi haurà 3 fases a l’hora d’elaborar el PDE d’Horta-Guinardó, amb l’objectiu de presentar-lo durant el mes d’octubre:

  1. Diagnosi dels actuals reptes del territori en clau de desenvolupament econòmic i compendi de les propostes del PAD i altres idees i inquietuds manifestades en diferents espais (març-abril).
  2. Grups de treball conjunts amb les entitats que es dediquen a qüestions socioeconòmiques (maig-juny).
  3. Elaboració del document i retorn a les entitats que hagin participat en els grups de treball (juliol-octubre).