Esteu aquí

La Guàrdia Urbana fomenta la seguretat viària entre el jovent

dijous, setembre 28, 2017 - 11:48

Es tracta de sessions principalment orientades a conductors de vehicles de dues rodes

La Guàrdia Urbana d’Horta-Guinardó ha aprofitat els primers dies del nou curs per fer diverses xerrades de Seguretat Viària als alumnes del CETT (Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia), adscrit a la Universitat de Barcelona. Aquest centre es troba situat a l’avinguda Can Marcet, al barri de la Vall d’Hebron.

Aquestes trobades formen part d’un dels eixos fonamentals que estableix el Pla de Seguretat Viària: “La sensibilització sobre els conceptes de seguretat i els mecanismes de control”. Es tracta d’una presentació amena que a través de les campanyes publicitàries de trànsit pretén conscienciar un col·lectiu molt jove. La gran majoria dels alumnes són conductors de vehicles de dues rodes.

Els consells que es donen en aquestes sessions fan referència a quatre aspectes fonamentals en la conducció:

  • La manca d’atenció
  • El consum d’alcohol i drogues
  • L’ús d’elements de seguretat, cinturó i casc
  • La velocitat

Durant la sessió es fan pràctiques amb les ulleres que simulen els comportaments d’una persona que ha begut. Es tracta d’unes formacions que es troben a l’abast de qualsevol casal, centre cívic o associació que ho sol·liciti. Es pot demanar a l’Equip de Policia Comunitària enviant un correu electrònic a gu_ut07_proximitat@bcn.cat i un agent s’hi posarà en contacte.