Esteu aquí

La nova comercialitzadora pública d'electricitat Barcelona Energia comença a operar

dimarts, febrer 13, 2018 - 13:50

La iniciativa s’emmarca en el conjunt de mesures per a la transició energètica impulsades per l’Ajuntament

L’empresa pública “Barcelona Energia” ja és una realitat. L’1 de desembre ja va superar els tràmits legals per poder operar al mercat elèctric, i com a tal apareix en el llistat de comercialitzadores d’energia elèctrica de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), regulador del mercat elèctric espanyol.

L’1 de febrer la comercialitzadora pública va iniciar la seva activitat de representació d’instal·lacions de generació en el mercat elèctric. Des d’aleshores gestiona 45 MW de generació pública d’energia, i exporta a la xarxa gairebé 200.000 MWh elèctrics d’energia verda, de proximitat i local, lligada a l’economia circular (que equivaldria al consum aproximat anual d’unes 87.000 famílies).

L’inici de l’activitat de representació suposa actuar com a agent del mercat elèctric de les plantes que actualment gestiona i explota: 41 plantes fotovoltaiques instal·lades en edificis de l’Ajuntament de Barcelona, la planta de valorització energètica de Sant Adrià del Besòs, i la planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’abocador del Garraf.

Desenvolupament futur

En una segona fase, a partir del proper mes de juliol, està previst que la comercialitzadora pública subministri l’energia elèctrica d’edificis i equipaments municipals de la ciutat de Barcelona; i posteriorment, a partir del 2019, s’oferirà aquest servei a la ciutadania.

La comercialitzadora pública d’energia elèctrica és una prioritat del Govern Municipal com a instrument de promoció i estímul de la generació energètica local i renovable tant a nivell d’equipaments municipals com també per a la ciutadania.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt de mesures per a la transició energètica impulsades per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis ambientals, socials i econòmics que suposa la generació energètica amb fonts renovables així com fer un consum racional de l’energia.

Més informació