Esteu aquí

Oficialitzada la gestió cívica del Casal de Joves Girapells, al Guinardó

dijous, juny 15, 2017 - 08:46

Se n’ocuparà el Consell de Joventut del districte d’Horta-Guinardó

El Districte d’Horta-Guinardó i el Consell de Joventut del districte d’Horta-Guinardó (CJD7) han signat el conveni pel qual aquesta associació serà l’encarregada de gestionar el Casal de Joves Girapells.  El conveni tindrà vigència fins l’abril del 2018, amb la possibilitat de prorrogar-lo un any més. El CJD7 és la plataforma de coordinació interassociativa juvenil, plural i representativa del teixit associatiu juvenil d’Horta-Guinardó. Està formada per més d’una vintena d’entitats del districte i ja compta amb 29 anys d’experiència.

El conveni recull el projecte elaborat per la gent jove del districte a través d’un procés participatiu que va tenir lloc durant el darrer trimestre del 2015 i el primer del 2016. Dins l’ideari del projecte, s’hi recullen la participació activa de la gent jove, l’antifeixisme i l’antiracisme, el feminisme i el rebuig a la LGTBIfòbia, l’anticapitalisme, la sostenibilitat social i ambiental i la responsabilitat.

Amb aquest conveni, el CJD7 s’encarregarà de gestionar el Girapells, amb l’objectiu de dinamitzar-lo i fomentar la participació ciutadana en aquest equipament municipal. A més, es buscarà cobrir una mancança com és la manca d’espai per als joves a la zona baixa del districte. Aquest és un equipament previst al Pla d’Equipaments del Districte 2006-2020 i al Pla d’Equipaments Juvenils de Barcelona i que complementa l’oferta de l’Espai Jove Boca Nord, que té 18 anys de trajectòria.

Precisament, durant aquest any el Districte d’Horta-Guinardó ha realitzat millores en aquest equipament per valor de 56 mil euros. Algunes de les actuacions que s’han realitzat han inclòs la insonorització de la Sala d’actes (aïllament tèrmic i acústic), la inclusió d’un buc d’assaig i l’inici dels treballs per construir-hi un rocòdrom.

Ampliar els espais gestionats per la ciutadania

El Casal de Joves Girapells es converteix així en el tercer equipament del Districte amb gestió ciutadana, seguint el Casal de Barri de la Font d’en Fargues i el Punt d’Informació Juvenil d’Horta-Guinardó.

La gestió ciutadana és una fórmula de gestió específica, acordada entre l’Ajuntament de Barcelona i el teixit associatiu del territori, per la qual una entitat es fa càrrec de la gestió d’un equipament i/o projecte d’interès general. Els trets que defineixen el model objectiu de gestió ciutadana són que sigui una entitat representativa i avalada pel territori, amb un projecte de barri de gestió de l’equipament d’interès general i formalitzat en un conveni que, entre altres, estableix el compromís de promoure canals de participació, oberts i transparents, a la ciutadania i entitats locals.