Esteu aquí

Premi estatal d'Aprenentatge Servei pel #ProjecteJunts de la Fundació Els Tres Turons i l'Escola Font d'en Fargas

dijous, novembre 9, 2017 - 09:45

El jurat ha valorat que aquesta iniciativa fomenta la inclusió de la discapacitat

El #ProjecteJunts, presentat pel Servei de Joves i l’Escola Font d’en Fargas, ha rebut el “Premi Inclusió de la Discapacitat” dins el Premi Aprenentatge Servei 2017. El premi reconeix un projecte que any rere any ha fet evolucionar el vincle entre l’Escola Font d’en Fargas i la Fundació Els Tres Turons. Centrat en el treball col·laboratiu, el #ProjecteJunts promou la inserció de persones joves i adultes amb trastorns mentals, fomenta l’educació ambiental i evita la creació de prejudicis entre la població escolar.

Al procés d’avaluació han participat 48 persones amb experiència acreditada de tot l’Estat i el jurat ha valorat el projecte en la seva vessant educativa i el seu impacte social i comunitari. En concret, el premi està recolzat per l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH) i es lliurarà amb reconeixements a d’altres projectes a la X Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei que se celebrarà a l’Hospitalet de Llobregat l’1 de desembre. A l’acte s’hi podrà veure representacions de 2 educadors i 2 participants per projecte que compartiran les seves experiències amb el públic assistent.

El #ProjecteJunts aprofita la necessitat de millora de dos espais per assolir els seus objectius mitjançant la metodologia d’Aprenentage Servei. A l’escola s’ha construït un jardí d’herbes aromàtiques, s’han traslladat els horts i s’ha plantat un roure entre d’altres tasques. L’altre focus d’activitats són els entorns de la masia de Can Soler, al Parc de Collserola. Alguns grups classe de l’escola han efectuat tasques forestals com ara desbrossar, replantar oliveres i netejar el bosc. A Can Soler les persones usuàries són les que dirigeixen les activitats en qualitat d’expertes.

El treball col·laboratiu genera espais que involucren a tothom en la construcció del projecte: una comissió mediambiental que proposa actuacions, espais on valorar les activitats i claustres centrats en aprenentatge i servei (el darrer, celebrat a Can Soler el 23 de juny).

 

Més informació