L’Ajuntament posa en marxa la consulta sobre l’obertura comercial els festius d’estiu

Amb la finalitat de cercar el màxim consens, l’objectiu del procés consultiu és recollir de manera pública i transparent la diversitat d’opinions a l’entorn d’aquest tema i estendre així el debat a altres col·lectius, més enllà del sector comercial. Per aquest motiu, poden participar en la consulta no només associacions de comerciants, patronals, gremis, empreses i comerciants a títol individual, sinó també sindicats, associacions de consumidors, associacions veïnals, membres del Consell Ciutadà i la ciutadania en general.

El procediment de consulta es farà en línia, a través d’una enquesta a la qual es podrà accedir des del web de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. El debat s’obre amb la voluntat de reflexionar sobre si cal augmentar, reduir o mantenir les zones d’obertura en festius durant l’estiu, sobre quin ha de ser el període temporal en què s’aplicaria la mesura i sobre els horaris d’obertura.

El procés es desenvoluparà durant 3 mesos, d’octubre a desembre. La fase d’enquesta en línia tindrà una durada d’1 mes, després de la qual es publicaran els resultats de les aportacions rebudes, que seran analitzats i presentats posteriorment en una jornada en què es convidarà els actors que hagin participat en el procés.