4YFN acostarà les últimes tecnologies al sector emprenedor

4YFN. 4YFN Barcelona 2018 acostarà les últimes tecnologies al sector emprenedor amb sessions específiques de cadena de blocs, internet de les coses (IoT), transferència tecnològica, 'corporate venturing' i intel·ligència artificial.

4YFN Barcelona 2018 acostarà les últimes tecnologies al sector emprenedor amb sessions específiques de cadena de blocs, internet de les coses (IoT), transferència tecnològica, 'corporate venturing' i intel·ligència artificial. Els cofundadors d’Holaluz, TravelPerk i Wallapop seran alguns dels 'local heroes' que compartiran les seves trajectòries d’emprenedoria a la trobada, que se celebrarà del 26 al 28 de febrer.

4 Years From Now (4YFN), la trobada de referència en l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació digital impulsada per Mobile World Capital Barcelona i la GSMA, ha presentat la cinquena edició del seu esdeveniment més internacional. 4YFN Barcelona 2018, que se celebrarà en el marc de GSMA Mobile World Congress del 26 al 28 de febrer, reunirà emprenedors, empreses emergents i professionals —nacionals i internacionals— de grans corporacions per aprofundir en el procés de creació i creixement d’una empresa de base digital.

La trobada preveu superar els 19.000 assistents, amb la participació de 700 inversors. La zona d’exposició, l’Innovation Market, presentarà més de 650 empreses emergents de més de 145 països i 11 delegacions internacionals provinents de Bèlgica, Colòmbia, França, Alemanya, Israel, Itàlia, el Japó, Corea del Sud, Sri Lanka, Taiwan i el Regne Unit, a més de la representació de l’Estat espanyol.

 Tendències de futur per a emprenedors

La programació prevista inclou 110 hores de continguts sobre cadena de blocs, internet de les coses (IoT), transferència tecnològica, corporate venturing i intel·ligència artificial, entre altres. Aquestes sessions aniran a càrrec de 275 ponents de rellevància internacional com Rob Glaser, president & CEO de RealNetworks; Maurice Levy, ex CEO de Publicis; Kathrin Buvac, directora d’estratègia de Nokia; Andrew Bolwell, chief disrupter officer d’HP; David Tennenhouse, director d’investigació de VMware; Howard Love, fundador & CEO de LoveToKnow; René Obermann, conseller delegat i soci de Warburg Pincus, i Jacinto Roca, CEO i fundador de Rakuten TV. Glòria Molins, fundadora i CEO de Trip4Real, també tindrà un espai per explicar com va construir un projecte d’impacte internacional després d’haver passat per 4YFN 2014.

Després d’un cicle de quatre anys, 4YFN també pretén donar veu en aquesta cinquena edició als emprenedors i les empreses emergents locals que han crescut amb el mateix esdeveniment. Amb aquest objectiu, hi haurà tres sessions, una per cada jornada, en què els denominats local heroes, els emprenedors que han desenvolupat els seus projectes digitals a Barcelona i estan vinculats a la plataforma 4YFN, compartiran la seva experiència.

4YFN Barcelona 2018 disposarà de més espais de relació per generar treball en xarxa entre els diferents agents de l’ecosistema. Als Startup Pitches, els emprenedors podran presentar els seus projectes davant d’inversors, corporacions, socis potencials i l’audiència.

Les empreses emergents podran participar en sessions amb mentors de diferents camps que els aconsellaran sobre com recaptar fons, estratègia empresarial, màrqueting i creixement internacional. Per acabar, els participants també tindran l’oportunitat d’aconseguir més difusió dels seus projectes gràcies a Pitch the Press, trobades breus amb periodistes nacionals i internacionals.

Les activitats paral·leles que tindran lloc en aquesta edició són el programa de la GSMA Women4Tech, una iniciativa que aborda la igualtat i la diversitat de gènere dins de la comunitat tecnològica mundial; el Digital Health & Wellness Summit, en col·laboració amb ECH Alliance, en què professionals de la innovació en salut digital es reuniran amb usuaris finals per comprendre i discutir les necessitats i reptes pel que fa a la indústria de la salut; el programa d’acceleració d’Impact Accelerator i el Ship2B Social Innovation Challenge, impulsat per l’acceleradora d’innovació social líder a Barcelona.

A la recerca de la millor empresa emergent digital

Els 4YFN Awards evolucionen per esdevenir un reconeixement al talent emprenedor més pur. Han modificat el seu format original i plantegen dues semifinals (el dilluns 26 i el dimarts 27 de febrer), de les quals sortiran els deu projectes que optaran a ser la millor empresa emergent de 4YFN Barcelona 2018 a la final del dimecres 28.

4YFN aposta per premiar el talent més disruptiu del sector, més enllà del seu camp d’especialització, es compromet a acompanyar-lo en el creixement i li ofereix presència al 4YFN Barcelona 2019 o una estància en una residència empresarial a Palo Alto (EUA).

Creixement de l’ecosistema emprenedor

Segons l’Startup Ecosystem Overview, l’informe anual sobre el sector emprenedor publicat per Mobile World Capital Barcelona, Barcelona consolida el seu paper com a cinquè hub tecnològic en l’àmbit europeu tant per volum d’empreses emergents —prop de 1.300, que suposa el 34% de les empreses emergents espanyoles— com, per primera vegada, també per nivell d’inversió, amb 453 milions d’euros al tancament del 2017.

Aquesta tendència també es reflecteix en l’àmbit espanyol, atès que el global de la inversió anual ha passat de 502 milions d’euros el 2016 a 779 milions d’euros el 2017. Aquest darrer any Barcelona ha refermat la seva posició com a primer hub espanyol, seguida de Madrid (31,5%), València (5,5%) i Bilbao (3%). En l’àmbit sectorial, l’informe ratifica el pes dels dispositius electrònics mòbils i del comerç electrònic a la ciutat, ja que tots dos concentren el 84,9% de la inversió a Barcelona. Aquesta evolució també constata el nivell d’especialització de la ciutat pel que fa a aquests àmbits.

L’anàlisi mostra les tendències que marquen el desenvolupament i l’evolució de l’ecosistema emprenedor barceloní durant els propers cinc anys. La intel·ligència artificial es consolida com el sector amb un potencial més gran de creixement, seguit per la genòmica, la realitat virtual, la realitat augmentada i la cadena de blocs. El 34% de la comunitat de 4YFN considera que Barcelona pot ser un dels centres mundials de referència en l’àmbit de la intel·ligència artificial en cinc anys.

Plataforma de negocis

4 Years from Now (4YFN), impulsat per Mobile World Capital Barcelona, és una plataforma de negocis que posa en contacte empreses emergents, inversors, institucions públiques i grans companyies. El programa enforteix l’ecosistema emprenedor i situa Barcelona com un referent en emprenedoria digital.

Back to top