Col·laboració i intercanvi empresarial entre Barcelona i Kyoto

Smart City. L’acord persegueix facilitar connexions i conèixer l’ecosistema de cada ciutat.

Un nou acord permetrà que cinc empreses emergents de Kyoto arribin a Barcelona i tres de catalanes viatgin al país nipó durant l’Smart City Expo World Congress per facilitar connexions i conèixer l’ecosistema de cada ciutat. Aquest pacte se suma a l’estratègia d’atreure noves empreses emergents d’arreu del món, promoure el talent local i situar la ciutat com a referent en el món emprenedor.

Durant una setmana, les empreses provinents de Kyoto participaran en un programa ofert per Barcelona Activa amb l’objectiu de conèixer l’ecosistema econòmic i emprenedor de la ciutat i facilitar connexions amb proveïdors i clients potencials. Per la seva banda, tres empreses barcelonines arribaran a la ciutat nipona durant el mes d’octubre, en el marc de l’Smart City Expo World Congress, per exposar els seus productes i serveis, participar en esdeveniments i presentacions i visitar empreses locals japoneses.

Aquesta experiència, fruit dels acords de col·laboració entre ambdues ciutats, vol facilitar els acords de col·laboració entre els emprenedors, petites i mitjanes empreses i contribuir a internacionalitzar el teixit productiu local.

Enguany, la ciutat de Barcelona tornarà a participar a l’Smart City Expo de Kyoto, que oferirà temes com la 5G i el futur de la connectivitat, la transformació digital, l’entorn urbà, la mobilitat, les finances i les ciutats inclusives.

Procés de selecció

A partir de la setmana que ve, s’obren les candidatures per triar els tres projectes emprenedors barcelonins que aniran a Kyoto. Durant aquest procés, se’n valorarà positivament el potencial de creixement, la voluntat d’internacionalització i l’oferta d’un producte o servei validat pel mercat local.

De la mateixa manera, la japonesa Keihanna RC ha anunciat que ja està en fase de selecció de les empreses que vulguin estendre el seu negoci per Europa i enfortir els llaços entre la marca nipona i els seus projectes empresarials a Barcelona.

Back to top