Comença la prova pilot del projecte MUV a Sant Andreu

MUV, Valors Urbans de Mobilitat, promou el canvi d’hàbits a l’hora de desplaçar-se per la ciutat.

MUV és un projecte d’investigació i innovació en fase de desenvolupament finançat pel programa europeu Horizon2020. Els seu objectiu és promoure el canvi modal cap a una mobilitat més sostenible, reforçar el canvi de comportament de la ciutadania per reduir el trànsit urbà. El projecte forma part de CIVITAS, que fomenta un transport sostenible i innovador a les ciutats europees.

El servei MUV és obert, co-creat amb l’aprenentatge i la força de la comunitat local, amb usuaris, grups d’interès i amb proves pilot en barris de sis ciutats europees: Buitenveldert a Amsterdam, el districte històric del comtat portuguès de Fundao, Muide-Meulestede al port de Gant, la nova àrea de Jatkasaari a Hèlsinki, la zona del Centre Històric de Palerm i districte de Sant Andreu és el que acull la prova pilot a Barcelona des de setembre d’aquest any 2018. 

Les dades del comportament modal, degudament anomitzades, junt amb la seva evolució, així com la informació obtinguda pels dispositius que mesuren l’impacte ambiental seran font d’informació valuosa tant per als gestors de la mobilitat com per aquells col•lectius que hi estiguin interessats. A través dels sistemes habituals de dades obertes. 

Coincidint amb el dia del Comerç al Carrer, avui, el districte de Sant Andreu  acollirà la prova pilot per donar conèixer el projecte. Durant tot el dia hi haurà una carpa a la Plaça de Can Fabra i es faran activitats i jocs per promoure el projecte MUV i la seva aplicació. Si s’assoleixen, els participants poden aconseguir butlletes per un sorteig d’un ventall de productes, promocions i serveis oferts per diferents comerços de proximitat de Sant Andreu que donen suport a aquest projecte.  Un exemple perfecte de com la creativitat i la innovació poden ajudar a millorar reptes quotidians a les nostres ciutats, en aquest cas, en desplaçaments i vida urbana diària.

Des de l’estiu del 2017, i durant tres anys, 14 socis de 8 països europeus diferents realitzen una investigació orientada a millorar la mobilitat urbana mitjançant un enfocament innovador: promoure el canvi en els hàbits i comportaments de mobilitat de la ciutadania basats en l’aprenentatge a través del joc, tot barrejant elements digitals i físics.

Des del dia 21 de setembre d’aquest 2018, ja es possible descarregar l’aplicació MUV, donar-se d’alta, crear l’avatar d’usuari i començar a experimentar. Així doncs, els usuaris poden començar a formar part d’aquest joc competitiu, i participar-hi sent part activa a través de l’aplicació.

L’aplicació MUV, en versió Beta, està disponible a l’App Store i Google Play i la podeu trobar a www.muvapp.eu/muv/#

Back to top