El projecte NeMo s’explica a la conferència anual de Polis

Àngel López ha estat l'encarregat d'explicar el projecte que fa de l'electromobilitat un factor diferencial i atractiu per a la ciutadania en el marc de la Polis Conference 2018

La conferència de Polis és un esdeveniment anual important en el sector de la mobilitat urbana, ja que dona l’oportunitat a les ciutats de connectar-se. La conferència ofereix una oportunitat perquè les ciutats i regions mostrin els seus assoliments pel que fa als transports amb una audiència internacional, i perquè la comunitat de transports participi amb representats de les autoritats locals i regionals en solucions innovadores.

El col·loqui amb el títol “Fent més atractiva l’electromibilitat. El projecte NeMo” ha estat presentat aquest matí. Àngel López, director del programa del vehicle elèctric a Barcelona i participant actiu del projecte Nemo, ha parlat sobre el sistema de transport i la integració dels vehicles elèctrics, així com de la seva millora d’actuació a la xarxa de transport. Alhora ha mostrat els fons econòmics i la duració del projecte, que es va iniciar a l’octubre del 2016 i acabarà al setembre del 2019.

A partir de l’octubre del 2019, una nova aliança de negoci es farà càrrec de portar endavant la hiperxarxa que oferirà una afiliació anual i operarà mitjançant una organització sense ànim de lucre.

El projecte té dinou representants i ja se n’han efectuat cinc proves virtuals i una prova de demostració de camp. NeMo té com a coordinador l’Institute of Communications and Computer Systems (l’Institut de Comunicació i Sistemes Informàtics de Grècia), i a Barcelona el lidera l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de Barcelona Regional i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI).

Polis és una xarxa de ciutats i regions europees que cooperen per desenvolupar tecnologies i polítiques innovadores per al transport local. El seu objectiu és millorar el transport local a través d’estratègies integrades, tenint en compte els aspectes econòmics, tecnològics, socials i mediambientals.

Back to top