Fomentem la formació i la recerca en l’àmbit de les ciutats intel·ligents

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMI, i la Salle Campus Barcelona - Universitat Ramon Llull s’alien per fomentar la formació i recerca en l’àmbit de la tecnologia aplicada a la gestió urbana i la qualitat de vida dels ciutadans.

L’acord, signat entre el gerent de l’IMI, Francisco Rodríguez i el director general  de La Salle Campus Barcelona – URL, Josep M. Santos, s’emmarca en les prioritats establertes en el Pla Barcelona Ciutat Digital que té per objectiu convertir Barcelona en un referent de la transformació digital del sector públic per millorar la prestació de serveis a la ciutadania.

El  primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball; Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha subratllat que aquest tipus de col·laboracions amb la universitat aporten múltiples beneficis per l’IMI. ”Permet fer difusió de la manera en que el sector públic aplica les TIC, obre la porta a la captació de talent en les primeres etapes de desenvolupament professional i ens permet proveir-nos d’una manera senzilla i de qualitat de formació en noves tecnologies pels tècnics municipals” ha dit Pisarello

En aquest acord aprofitaran les sinergies entre el consistori i aquest centre acadèmic i ajudar a promoure els valors de la solidaritat, la sostenibilitat i l’eficiència entre treballadors municipals, professorat i estudiants. La col·laboració entre ambdues parts es durà a terme mitjançant activitats de caràcter acadèmic, científic i cultural com: la participació en la docència, la recerca, la tutoria compartida de treballs de fi de grau, els màsters i les tesis doctorals, els seminaris interns, projectes, la publicació conjunta de treballs i articles, esdeveniments públics, entre altres.

El director general de La Salle Campus Barcelona posa en relleu “la importància de la transferència de coneixement entre el món universitari i l’acció municipal, dos àmbits que han d’estar en contacte constant, especialment en una ciutat pionera en l’aplicació tecnològica en la quotidianitat dels seus ciutadans com és Barcelona.”

Back to top