Formació en participació digital segura

Drets digitals. El 4 i 11 de maig, Decidim Barcelona ofereix un curs sobre la seguretat en els mecanismes de participació digital adreçat a persones formadores en el món de les TIC.

El 4 i 11 de maig, Decidim Barcelona ofereix un curs sobre la seguretat en els mecanismes de participació digital adreçat a formadors i formadores relacionats amb el món de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L’objectiu del curs és fomentar les actituds crítiques i conscients de la ciutadania en aquest àmbit.

A mesura que l’esfera digital arriba a tots els vessants de la vida quotidiana, els riscos que això pot comportar són més presents en el nostre dia a dia. Davant d’aquesta situació, és important fomentar una mirada crítica vers aquestes tecnologies i analitzar-ne els riscos i les vulnerabilitats per desenvolupar la vida digital d’una manera conscient, així com actituds proactives que permetin a la ciutadania exercir els seus drets digitals.

La primera sessió formativa (4 de maig) estarà dedicada a la privacitat i la seguretat. S’explicarà què passa quan ens connectem a la xarxa i quines són les situacions de risc a les quals ens exposem. La privacitat de les nostres dades, els models de negoci que hi ha la xarxa, la sobirania tecnològica i com podem escollir alternatives seran els temes d’aquesta trobada.

La segona sessió del curs (11 de maig) se centrarà en la participació digital. S’analitzaran els canvis que l’era digital ha impulsat en l’esfera de la participació política, com s’ha democratitzat la presa de decisions i com les nostres administracions s’han adaptat a aquesta nova escena, amb la democràcia 2.0, les tecnologies per al treball col•laboratiu o iniciatives com Decidim Barcelona.

Més informació

Back to top