Ja està disponible el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2017

Per novè any consecutiu el Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno), va presentar el Baròmetre del Sector Tecnològic de Catalunya.

Una anàlisi qualitativa i quantitativa de la situació del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya.

En cada edició, el baròmetre ha anat creixent pel que fa a l’anàlisi prospectiva de les tendències del sector i a la proposta de recomanacions i full de ruta pels actors tecnològics catalans.

Per a realitzar aquest estudi es va entrevistar a 16 líders d’opinió, es van fer 5 focus groups i una enquesta que van contestar gairebé 1000 empreses. Francesca Bria, Comissionada de tecnologia i innovació digital, va participar en l’estudi, se li va fer una entrevista centrada en la recollida de dades qualitatives i en el tema de la inclusió de les dones al sector TIC va destacar:  “És necessari aconseguir una major inclusió, diversitat i igualtat salarial a la indústria tecnològica. Necessitem un compromís fort i compartit per impulsar a les noies i les dones en la tecnologia”.

En el Baròmetre es recullen dades principals com: el sector TIC el formen 13.794 empreses (un 5,7% més que el 2015), s’indica un creixement de 4000 empreses TIC noves des de 2008, el desglossament de les Àrees de desenvolupament del negoci (que segueixen ubicant-se al territori espanyol), les tecnologies amb una major previsió de creixement, , la inclusió de la dona al sector tecnològic, entre altres dades que es poden trobar seleccionant aquí.

Back to top