La ciutat s’ha explicat a través dels projectes més innovadors en la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress

La ciutat ha exposat els projectes d’habitatge, mobilitat, de foment del comerç de proximitat, d’innovació, de participació i d’apoderament digital de la ciutadania que regeixen el pla Barcelona Ciutat Digital

L’Ajuntament de Barcelona ha participat, com cada any, amb un estand propi en la 8a edició de l’Smart City Expo World Congress. En aquest espai s’han exposat els projectes d’habitatge, mobilitat, mercats, de participació i apoderament digital de la ciutadania de Barcelona.

També s’hi han donat a conèixer els principis que regeixen el pla Barcelona Ciutat Digital que promouen la resolució dels reptes de la ciutat i la ciutadania a través d’un ús més democràtic de la tecnologia, i que impulsen la innovació digital com a eina per al desenvolupament d’una economia plural que fomenti la transformació social i ambiental, tenint sempre en compte l’apoderament de la ciutadania.

Hi havia un espai per fomentar el debat i l’intercanvi de coneixement. Es van presentar iniciatives vinculades a la tecnologia en l’àmbit urbà, adreçades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. (més info: clica aquí)

L’estand recollia informació sobre reptes i projectes distribuïts en quatre àmbits. En l’àmbit d’habitatge, hi havia exposat l’Observatori Metropolità de l’Habitatge o el CityOS, entre altres. El CityOS és una de les peces fonamentals per a la captura, gestió, transformació i integració de les dades, així com per a l’anàlisi d’aquestes mateixes dades. És una plataforma d’analítica avançada de dades que permet una disposar d’una visió unificada d’informació de la ciutat. Actualment, es nodreix de les dades de transaccions, és a dir, dades de compra i venda d’habitatges, amb el propòsit que l’Oficina Municipal de Dades pugui fer estudis i previsions per definir estratègies per millorar els serveis que l’Ajuntament presta a la ciutadania.

En l’àmbit de la mobilitat, es van explicar projectes com el nou servei de Bicing que desplegarà a principis d’any. Entre altres, també s’hi podien trobar projectes europeus com el MUV, el C-Mobile i el NeMo.

Barcelona aposta per la innovació i entén la ciutat com a escenari i plataforma de relacions, com a espai d’innovació urbana i social. La ciutat es concep com un gran laboratori pel talent creatiu, les comunitats ciutadanes i els centres de coneixement que conté. A l’estand es va explicar l’aliança estratègica del 5GBarcelona per convertir la Ciutat Comtal en un centre europeu de tecnologies 5G. Igualment, es van mostrar dos projectes europeus que s’estan desenvolupant actualment amb la col·laboració de l’Ajuntament: el FLAME i 5GCity.

El dia a dia de la ciutadania transcorre en bona part als espais culturals, educatius, socials o participatius de la ciutat, on tothom pot aprendre, opinar, compartir i intercanviar experiències. Les noves tecnologies són fonamentals perquè sorgeixin noves formes de coproducció cultural i d’autogestió participativa. L’estand va recollir informació d’iniciatives d’autogestió participativa –Decidim Barcelona– o de govern transparent –Open Data Barcelona–, entre altres.

 

Back to top