Un nou sistema tecnològic per donar a conèixer els punts d'interès del districte de Sant Andreu

El nou sistema permetrà que les persones que passin per davant d’aquests punts d’interès rebin informació directament al seu mòbil funcionant com ho faria una guia turística

El districte de Sant Andreu estrena a partir d’avui un nou sistema tecnològic mitjançant el qual les persones que passin per davant dels llocs d’interès del districte en rebran informació directament al seu telèfon mòbil mitjançant la tecnologia bluetooth. La informació inclou imatges, mapes, vídeos explicatius i descripcions detallades. El projecte es desplega en aquest districte com a prova pilot per implantar-ho progressivament en el conjunt de la ciutat.

El mecanisme funcionarà en 68 punts d’interès que s’han escollit seguint criteris històrics, ètics i commemoratius, amb l’objectiu de destacar el seu valor com a patrimoni arquitectònic, natural, comercial i cultural. Són espais de diferents estils i èpoques, que simbolitzen la memòria del districte.

El sistema és compatible amb dispositius iOS i Android, instal·lant l’app “Rutes Sant Andreu”. Per rebre les notificacions amb les informacions dels punts d’interès només cal activar el bluetooth, la geolocalització i les notificacions al mòbil i es rebran conforme es passa davant els diferents punts d’interès. En rebre la notificació i clicar-hi, s’obrirà l’aplicació amb les diferents informacions sobre l’espai. La tecnologia està també adaptada per a persones amb discapacitat visual.

En dispositius Android, també és possible accedir a aquesta funcionalitat sense la necessitat d’instal·lació de l’app, utilitzant el sistema Nearby de Google. En aquest cas, la informació que mostra és la disponible al webapp Punts d’Interès de Ciutat.

El suport tecnològic es realitza a través de beacons, un dispositiu de baix consum que emet un senyal unidireccional, prou petit per fixar-se en una paret. Utilitza connexió bluetooth de baix consum per a transmetre missatges o avisos directament a qualsevol dispositiu mòbil sense necessitat d’una sincronització dels aparells.

El senyal és captat per aquests dispositius i es transmet sovint a un servidor en el núvol a través d’internet. Una plataforma de desenvolupament és la que facilita finalment que les dades arribin a l’usuari. Cal destacar però que l’app “Rutes Sant Andreu” està preparada per un cop descarregada funcionar completament fora de línia i no consumir transferència de dades del dispositiu, rebent i presentant igualment les notificacions dels beacons i la informació dels punts.

El projecte dels beacons està finançat amb 45.000 euros provinents de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics i s’ha dut a terme en col·laboració entre el districte de Sant Andreu, la direcció de Turisme, el departament de Projectes Urbans, el comissionat de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament – a través de l’Institut Municipal d’Informàtica, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i l’Institut Municipal de Persones amb Disminució.

 

Back to top