Vincles BCN s'estén a tota la ciutat

El programa, destinat a pal·liar la solitud emocional i social de les persones més grans de 65 anys, arriba als 73 barris de la ciutat.

El programa, destinat a pal·liar la solitud emocional i social de persones més grans de 65 anys, arriba als 73 barris de la ciutat. La previsió és arribar a les 1.100 persones usuàries a la tardor.

L’app Vincles BCN es va posar en marxa amb l’objectiu de fomentar que les persones grans que viuen soles es relacionin amb el seu entorn i mantinguin una vida activa. El servei també té com a objectiu contribuir a pal·liar la bretxa digital que afecta especialment el col·lectiu de persones més grans de 65 anys.

Mitjançant l’app, els usuaris poden fer videoconferències, rebre missatges de serveis de l’Ajuntament que els siguin d’interès o accedir a informació del seu entorn, entre altres.

Actualment, 464 persones més grans de 65 anys participen en el programa Vincles, que fins ara es feia als districtes de l’Eixample i Sant Martí.

Formació per als usuaris

Des del mes de novembre, es duu a terme una formació a més de 2.000 persones grans en l’ús de dispositius mòbils, en el marc del projecte Vincles. La formació és possible gràcies a la col·laboració amb Secotbcn i la Fundació Vodafone España.

VÍDEO. Laia Ortiz: “El programa Vincles BCN fomenta que les persones grans que viuen soles es relacionin amb el seu entorn participant en les activitats de la seva comunitat”.

Back to top