Cap de setmana: Llibres, roses i solidaritat!

Festes i cultura. La Diada de Sant Jordi aquest cap de setmana comparteix protagonisme amb la celebració de la Primavera Republicana i la jornada de la Marxa per la Ciència.

Sant Jordi és amor a la literatura i a la ciutat. Com cada 23 d’abril, milers de llibres i roses ocuparan vies i places de Barcelona i faran d’aquesta jornada una de les més especials de l’any. Enguany els barris han preparat més de dues-centes activitats per a tothom. El dia anterior, dissabte, també hi ha una agenda molt plena a la ciutat amb la celebració de l’aniversari de la República i la Marxa per la Ciència, que coincideix amb el Dia de la Terra.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Com a preludi de la diada, els dies 20, 21 i 22 s’organitzaran els Diàlegs de Sant Jordi, que protagonitzaran escriptors catalans i internacionals de renom i seran un espai de trobada d’autors i lectors. Les converses tractaran temes com el poder, la família, el sexe, la literatura i l’art. Dissabte s’estrenarà La Nit del Drac, la gran novetat de l’edició d’enguany. Es tracta d’un esdeveniment que retrà homenatge a escriptors dels quals se celebra algun aniversari al llarg del 2017. L’acte tindrà lloc a la plaça Comercial del Born, i hi participaran nombrosos artistes i personalitats de la cultura catalana. Un any més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, diumenge l’Ajuntament de Barcelona obrirà les portes entre les 10.00 i les 20.00 hores, i tindrà com a amfitrions sant Jordi i la princesa, que rebran els visitants a l’entrada del carrer de la Ciutat. El mirador de Maria Aurèlia Capmany, situat a la novena planta de l’Edifici Novíssim, també es podrà visitar de manera gratuïta reservant hora prèviament.

Roses solidàries i contra l’oblit

El dia de Sant Jordi, la solidaritat té forma de rosa. Durant tota la jornada, al pati de l’entrada del consistori es vendran roses solidàries, i els diners recaptats es destinaran íntegrament a les fundacions Uszheimer, Jubert Figueras i Pasqual Maragall, així com a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona. I una altra manera de ser solidaris és col·laborant amb la campanya de sensibilització “Roses contra l’oblit”, de l’organització Amics de la Gent Gran, que té com a objectiu fer visible davant la societat els prejudicis relatius a la vellesa. La recaptació es donarà a programes d’acompanyament a persones grans que viuen soles.

Festa popular per celebrar la Primavera Republicana

Dissabte la ciutat reivindicarà els valors republicans amb diversos actes que programa la Primavera Republicana. Aquesta festa ciutadana té com a epicentre la recuperació del nom popular de la plaça del Cinc d’Oros per a la plaça situada a la confluència de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia. Aquest espai compartirà protagonisme amb el parc de la Guineueta, prop de la plaça de la República. Les dues places han canviat de nom, amb la voluntat de reivindicar el passat democràtic de Barcelona i retre homenatge als valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. La celebració es completarà amb actuacions musicals i castelleres, gegants i una botifarrada popular.

Marxa per la Ciència el Dia de la Terra

Barcelona s’unirà dissabte a més de cinc-centes ciutats en la Marxa per la Ciència i celebrarà una jornada centrada en el diàleg entre ciència i societat, coincidint amb el Dia de la Terra. En serà l’escenari el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i inclourà activitats per a tots els públics: una taula rodona, tallers, espectacles científics i lúdics i música en directe. Destacar la importància de la ciència a l’actualitat, defensar-la dels perills que l’amenacen i reformular-ne la relació amb la classe política i la societat són els objectius d’aquesta trobada.