Cicle de finançament públic per a entitats juvenils

Associacionisme. En 4 sessions formatives es parlarà sobre les diferents vies de captació de finançament públic existents: subvencions, premis i ajuts.

 

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) obre inscripcions a un nou cicle!

Es tracta d’una formació de quatre sessions que tenen l’objectiu de donar a conèixer les diferents vies de finançament públic existents per a les entitats juvenils (subvencions, premis i ajuts) i reflexionar entorn la seva captació.

El cicle tindrà lloc al Centre i Teatre de Sarrià (C. del Pare Miquel de Sarrià, 8) i estarà a càrrec de Marina Rahola (tècnica de finançament del CRAJ) i Toni Ribes (tècnic del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona).

Les places al cicle són gratuïtes i personalitzades, però cal inscriure’s prèviament a través del formulari en línia.

Les sessions es distribuiran amb els següents continguts teòrico-pràctics:

— El finançament públic a les entitats, de què parlem?

Dimarts 12 de desembre a les 18.30h. Com podem planificar l’estratègia de finançament públic de l’entitat de manera acurada? Quins recursos ens poden ser útils per facilitar aquesta tasca? Quines són les institucions finançadores?

— La sol·licitud de les subvencions: més enllà del formulari

Dijous 14 de desembre a les 18:30h. Sessió destinada a treballar la sol·licitud d’una subvenció; les bases, el projecte, la documentació i tots els passos que conforma el procediment, i a compartir i treballar a través dels casos pràctics i reals. També es presentaran els principals errors que es comenten sovint en relació a la presentació de subvencions.

— La justificació: un treball de constància i organització

Dimarts 19 de desembre a les 18.30h. La justificació és l’oportunitat per mostrar que el projecte s’ha desenvolupat i donem a conèixer l’impacte que ha tingut.

— La justificació: casos pràctics

Dijous 21 de desembre a les 18.30h. Posem en pràctica el què hem après sobre justificacions, compartint experiències amb la resta d’entitats participants a través de casos pràctics reals.

 

Nota: Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que hagin assistit a totes sessions i l’USB de carpeta de benvinguda a l’associacionisme.

Les inscripcions al cicle esdevindran per ordre d’inscripció i donant prioritat a les associacions juvenils i col·lectius de joves de la ciutat de Barcelona. El 5 de desembre les persones que s’hagin inscrit rebran un correu electrònic confirmant la seva assistència al curs o bé si estan en llista d’espera.

Si necessiteu servei d’interpretació de llengua de signes o servei de lecto-escriptura cal que ens ho comuniqueu a l’hora de fer la inscripció.

Alhora de fer la inscripció és molt important que feu saber les vostres inquietuds i el vostre grau de coneixement en relació els diferents temes que es tractaran per tal de poder ajustar el màxim el contingut i el nivell a les expectatives de les persones que hi assisteixin.