El Casal de Joves de Sants ja autogestiona l’antic edifici de La Model del segle XX

Joves. El Casal de Joves de Sants organitza les seves primeres activitats a l'edifici de l'antiga cooperativa la Model del segle XX cedit pel districte de Sants-Montjuïc.

Un cop finalitzades les obres d’acondicionament de la planta baixa de l’antic edifici de la cooperativa La Model del Segle XX, situat al carrer de Violant d’Hongria 151, el Casal de Joves de Sants organitza ja les seves primeres activitats en un espai de propietat municipal l´ús del qual ha estat cedit a l’entitat pel Districte de Sants-Montjuïc.

Les obres dutes a terme pel Districte al llarg de 2017 han tingut un cost de 50.000€ i han consistit en la instal·lació de llum i aigua, l’adequació dels banys i l’anivellació de la planta baixa d’un edifici que té més de 300 m2 per planta. A la vegada, l’entitat s’està encarregant d’acondicionar i pintar les parets d’un espai que compta amb diferents sales.

L’edifici en qüestió està situat en el terreny on hi havia la seu de l’antiga cooperativa la Model del Segle XX, una entitat cooperativa emblemàtica de Sants que va arribar a ser una de les principals societats de consum de Catalunya abans l’esclat de la guerra civil. La cooperativa oferia tot tipus de serveis als seus socis i comptava amb botiga, bodega, carnisseria, bar i fins i tot un petit auditori. Dècades més tard, l’edifici acabaria acollint la sala de festes Agapito fins que va ser tancada el 2012. Des de llavors, l’edifici ha estat un magatzem municipal.