El potencial de l'experiència artística en l'educació emocional d'adolescents i joves

Salut emocional. El 18 de juliol, l'Espai Jove Boca Nord acull els segons "Diàlegs ATE", un espai de trobada i relació de professionals socioeducatius que aquesta vegada reflexionarà sobre el treball amb joves des de l'experiència creativa i les emocions.

 

El mes l’abril del 2018, el servei “Aquí t’escoltem!” va presentar els primers  “Diàlegs ATE”,  un espai de trobada i intercanvi d’experiències entre professionals socioeducatius que treballen amb joves i adolescents.

Desprès de l’èxit de la primera edició que va aprofundir en el paper de l’educació emocional en el treball amb adolescents i joves, arriben els segons “Diàlegs ATE”.

Serà el proper dimecres dia 18 de juliol a l’Espai Jove Boca Nord. En aquesta ocasió, l’activitat girarà entorn els processos creatius des de l’educació emocional.

De 10 a 14h, es podrà descobrir de forma vivencial què suposa treballar des de l’experiència creativa amb joves, com vincular-la amb les emocions i com adoptar aquest enfocament a partir d’exercicis específics, consells i orientacions pedagògiques.

La sessió estarà a càrrec de Sandra Jurado, pedagoga que dirigeix el projecte socioeducatiu Median T la Danza, i de Soledad Soler, cofundadora del col·lectiu Luciérnagas Arte en Acción que vincula el món de l’educació, l’art i el treball social amb la fotografia.

Les preinscripcions a l’activitat es podran realitzar fins el 9 de juliol enviant un correu a saif@bcn.cat, indicant nom i cognoms, professió, lloc de treball i ciutat on es treballa. A partir de l’11 de juliol es contactarà amb les persones preinscrites per confirmar-los la reserva de plaça.

 

Aquesta proposta de l'”Aquí t’escoltem!” t’ha cridat l’atenció?

Doncs no deixis de descobrir i donar a conèixer la principal tasca d’aquest servei: oferir escolta i acompanyament a joves de 12 a 20 anys, mitjançant activitats  grupals i atencions personalitzades, actualment des de 8 districtes de la ciutat!

A més a més, l'”Aquí t’escoltem!” col·labora estretament amb el Centre per a Famílies amb Adolescents (C. Sant Antoni Maria Claret, 64-78), un espai adreçat a pares, mares o tutors i a adolescents, que ofereix recursos per enfortir les seves habilitats personals, cognitives i comunicatives.

Amb aquesta voluntat, el centre proposa al juliol tres activitats lúdiques en què adults i adolescents podran estar, en la complicitat del joc, al mateix nivell d’aprenentatge tot trencant els rols establerts a casa.

Es tracta de dos tallers de Risoteràpia, que es duran a terme els dies 10 i 12 de juliol, de 18 a 20h, i d’un “Room escape”, que està programat pel dia 17 de juliol, de 18 a 19.30h.

L’aforament és limitat per la qual cosa cal inscriure’s-hi enviant un correu a saif@bcn.cat, en què s’especifiquin els i les membres de la unitat familiar que hi participaran i les seves edats.