Oberta la convocatòria del Festival Barcelona VisualSound 2018

Cultura. Fins l'1 de febrer de 2018, els i les joves creatius en l'àmbit audiovisual poden presentar obres documentals o de ficció, i videoclips a la Secció Competició del 15è Barcelona VisualSound.

Amb la publicació de les seves bases específiques, s’obre la convocatòria de la propera edició del Festival Barcelona VisualSound (la 15a, quasi res!).

Les obres ja es poden començar a presentar, fins l’1 de febrer de 2018, en les 3 categories establertes en la Secció Competició: “Documental”, “Ficció” i “Videoclip”.

Ho anuncia arreu el vídeo realitzat per Kote de Berberecho Productions (vencedor en dues ocasions en el certamen), amb la música d’Ominira (guanyadors de la 7a edició del Festival Brot), i el cartell promocional dissenyat per Marta Casals Marquilles (guanyadora del 2n Concurs de Cartells de Festivals per a joves).

Com s’indica a les bases, per competir —tant a títol individual com col·lectiu— cal tenir nacionalitat espanyola o ser resident a l’Estat espanyol, i haver nascut a partir de l’1 de gener de 1982 (si s’és menor de 18 anys caldrà aportar una autorització paterna/materna o del tutor/a legal).

Cada participant podrà inscriure un màxim de 3 obres, 1 per categoria, que hagin estat produïdes a partir de l’1 de gener de 2017.

El Festival Barcelona VisualSound també ha obert les inscripcions al concurs “2 minuts en 1 dia”, que cerca el millor curtmetratge elaborat i lliurat en 24 hores a partir d’unes directrius específiques que l’organització anunciarà el 9 de març de 2018.

La quantia de premis establerts per a les categories a competició i el concurs arriben als 1300€ en el cas dels premis del jurat i del guardó especial “MAX 20” (destinat al millor realitzador/a menor de 20 anys). Les obres premiades pel públic rebran 450€.

Consulta el web del Festival Barcelona VisualSound per a més informació.

 

El 15è Festival Barcelona VisualSound se celebrarà del 2 al 16 de març del 2018, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i diferents districtes de la ciutat, amb la coorganització dels Espais Joves Garcilaso, Boca Nord, La Fontana i La Bàscula, i dels Casals de Joves Casa Sagnier, les Corts i Palau Alòs.

En coherència amb les mesures 101, 102 i 104 del Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021, la iniciativa pretén posar en valor i donar suport a la participació cultural i creativa dels i les joves de la ciutat de Barcelona, promovent activitats i organitzant espais de promoció i intercanvi en diferents àmbits artístics a equipaments juvenils, espais culturals i l’espai públic, mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos i demandes dels i les pròpies joves.