Renova la teva roba jove i "suma't a l'estil zero!"

Ecologia. Fomenta el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus. Del 7 al 25 de maig, aprofita els punts d'intercanvi de roba per a joves de 12 a 35 anys!

 

Tots i totes podem participar en la construcció d’un món més sostenible, i què millor que començar prenent consciència sobre la quantitat de roba que tenim, l’ús que en fem i la nova vida que pot tenir en mans d’altres persones.

Amb aquesta filosofia ha sorgit la iniciativa del Renova la teva roba per a fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves de 12 a 35 anys, a través de l’intercanvi de roba.

Aquesta iniciativa que vol demostrar que la moda sostenible pot ser una realitat, se celebrarà enguany del 7 al 25 de maig, en les següents entitats i equipaments de joves de la ciutat:

Espai Jove La Fontana
Carrer Gran de Gràcia, 190-192 (Tel. 933 681 004)

Espai Jove Boca Nord
Carrer Agudells, 37-45 (Tel. 934 299 369)

Casal Infantil i Adolescent Canyelles
Ronda Guineueta Vella, 22 (Tel. 934 283 847)

Espai Jove Casa Sagnier
Carrer Brusi, 61 (Tel. 934 140 1 95)

Espai Jove Garcilaso
Carrer Garcilaso, 103 (Tel. 932 562 959)

 

Funcionament

— Tria entre els espais d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba.

— A canvi, et donaran “Renoves” amb la puntuació i normativa corresponent, que després podràs intercanviar per la roba que més t’agradi, a qualsevol punt de la xarxa. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt.

— La roba que no farà servir una altra persona la podràs fer servir tu durant més temps!

 

Normes

— Es poden portar un màxim de 10 peces de roba. Però compte! No s’accepten més de 2 jaquetes o abrics. La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar.

—  D’altra banda, durant els dies d’intercanvi els participants es poden emportar fins a 10 peces de roba, exceptuant jaquetes i abrics, que només es poden agafar un màxim de 2. En el cas de roba de nadons també hi ha les mateixes limitacions.

— No es poden utilitzar “Renoves” d’altres edicions, pel que et recomanem que no et desprenguis de tota la roba cada temporada. Fes un consum conscient i agafa només la roba que realment necessitis.

— Només podran intercanviar roba persones d’entre 12 a 35 anys.

 

Sistema de puntuació

Cada peça de roba a intercanviar, té el següent valor en “Renoves”:

— Samarretes i complements – 1

— Jerseis, camises i jaquetes fines – 2

— Pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts – 3

— Jaquetes grans i abrics (màxim 2) – 5

 

Recursos

Amb la roba que no fas servir pots:

— Aprofitar-la per fer altres peces noves amb imaginació. Per exemple, en aquestes activitats complementàries de customització i upcycling.

— En última instància, pots portar-la a un dels contenidors de Roba Amiga que es troben al carrer o als punts verds de la ciutat. Més informació en aquesta pàgina.

— A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat podràs customitzar la teva roba amb botons, sivelles, fermalls o pegats dissenyats per tu mateix i fabricats amb màquines de fabricació digital com impressores 3D, brodadora digital o talladora làser. Més informació en aquesta pàgina.

 

A l’hora de comprar roba…

Et preguntes si realment la necessites? Saps que la 2a mà és l’opció més sostenible? Esculls roba amb un valor social o ambiental afegit? Saps que hi ha llocs on la pots reparar gratuïtament i pots aprendre a cosir?

Pots trobar la ubicació de botigues de segona mà, de moda sostenible i punts on reparar la roba al Mapa Barcelona + Sostenible. Consulta el teu punt més proper i, si trobes que falta algun punt, el pots mapar o venir a les rutes que es fan per ampliar punts.

A més, per trobar més informació sobre moda socialment sostenible pots consultar aquestes pàgines web:

Campanya Roba Neta
Moda Sostenible Barcelona
Fashion Revolution Spain
Revista Opcions