Taller per a joves sobre els tràmits d'estrangeria més freqüents

Joves. Què passa quan compleixo la majoria d'edat i no tinc permís de residència? Com puc aconseguir-lo? I el de treball? Com puc renovar aquestes autoritzacions? Professionals en l'àmbit jurídic t'ho expliquen el 19 de juliol al CIAJ.

La Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) és l’ens de referència i l’interlocutor rellevant a Espanya al voltant de la realitat i els reptes dels i les joves sense suport familiar en procés d’emancipació, especialment els tutelats i extutelats.

En col·laboració amb IACTA, cooperativa d’assessorament jurídic i transformació social, la FEPA ha posat en marxa una sèrie de tallers per ajudar a professionals i joves a entendre millor els tràmits d’estrangeria més freqüents: procediments, requeriments, tramitació….

En el cas dels tallers per a joves, aquests s’adrecen a nois i noies migrants extutelats de 18 a 21 anys que són atesos per entitats federades (de manera prioritària).

Durant l’activitat, de 2 hores de durada, se’ls dóna eines per tal que coneguin la seva situació administrativa i puguin contribuir directament en tots els tràmits administratius relacionats i, un cop arribin als 21 anys, tinguin els coneixements dels seus drets i obligacions per poder encarregar-se d’aquestes gestions ells/es mateixos/es.

La propera sessió tindrà lloc al CIAJ – Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (c. Sant Oleguer, 6-8), el proper dijous 19 de juliol a les 16.30h.

L’accés està limitat a 20 persones com a màxim per afavorir un espai participatiu en què els nois i les noies puguin preguntar tots els dubtes que tinguin.

Per participar-hi només cal inscriure’s mitjançant el formulari en línia.