Tens "flow"? Demostra-ho al concurs de danses urbanes "Rough Diamonds"!

Cultura. Fins al 16 de març, el concurs coreogràfic de dansa per a joves obre inscripcions a ballarins/es de qualsevol dansa urbana (no només de hip-hop!). Participa-hi i gaudeix de la festa que estan preparant al Parc de Joan Miró a l'abril.

 

La 6a edició del “Rough Diamonds”, el concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves, obre inscripcions fins al 16 de març.

Com el seu nom indica, el certamen busca els “diamants bruts” que hi ha a Barcelona aficionats a ballar danses urbanes. Sou vosaltres?

Doncs apunteu-vos a aquesta iniciativa que enguany obre mires més enllà del tradicional hip hop, i també fa una crida a ballarins i ballarines de K-pop, shuffle, funky, break…

 

Qui pot participar-hi?

El certamen s’adreça especialment a nois i noies de 12 a 20 anys que fan tallers de danses urbanes a equipaments municipals (Espais Joves, Centres cívics, Casals de joves…) o a instituts de Secundària de la ciutat de Barcelona (queden exclosos grups d’escoles privades de dansa).

Els grups ja us podeu inscriure en una de les dues categories a concurs:

Júnior: per als grups on 75% dels seus membres tenen entre 12 i 15 anys.

Absoluta: per als grups on el 75% dels seus components tenen de 16 a 20 anys.

També es preveu un espai per a exhibicions, on podreu actuar sense competir els grups de joves de més de 20 anys.

Per participar al concurs o a les exhibicions, la persona responsable o representant de grup (tallerista, professora, dinamitzadora, jove major d’edat…) ha de formalitzar la inscripció a través del formulari digital, on haurà d’indicar la música que acompanyarà la vostra actuació. 

La selecció de participants es farà atenent a l’ordre d’inscripció, nombre de grups inscrits a cada categoria, la modalitat de ball escollit, i el total de grups participants.

 

Una diada de celebració carregada de bona energia

Enguany, els nois i noies participants al “Rough Diamonds” defensareu les vostres coreografies el dissabte 14 d’abril a les pistes esportives del Parc de Joan Miró (Eixample).

El jurat, conformat per professionals de la dansa i la dinamització juvenil, atorgarà els següents premis:

Premi a la posada en escena, al grup que demostri tenir presència a l’escenari, amb actitud d’equip, companyonia i “bon rotllo”.

Premi a la tècnica i coordinació, al grup que demostri el domini de la tècnica de la seva modalitat de ball i la coordinació de tots i totes les integrants.

Premi al missatge i originalitat. En una coreografia pot ser tan important què es vol dir com la manera de comunicar-ho. Aquesta categoria valora l’originalitat i la innovació en transmetre el missatge de la coreografia.

Tots i totes les participants s’emportaran a casa una samarreta del concurs, entrades per a la pista de gel Skating i visionats a la plataforma de cinema online Filmin.

Els premis per als grups guanyadors s’aniran fent públics al llarg d’aquest mes. Podeu seguir totes les novetats del “Rough Diamonds” en aquest esdeveniment a Facebook.

 

El Rough Diamonds 2018 està organitzat amb el suport del Departament de Joventut, per l’Espai Jove Garcilaso, l’Espai Jove La Fontana, l’Espai Jove Casa Sagnier, JAC – Joves Acció Convent del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, i l’Eix Jove.