Vols fer una estada a l'estranger durant l'estiu (o tot un any)?

Mobilitat internacional. L'Assessoria de Mobilitat internacional organitza tallers per a joves que volen aprofitar l'estiu fent voluntariat o treballant en la recollida de fruita. A més, mostra com fer realitat un somni de molts: viure un gap year a l'estranger.

 

Properament, l’Assessoria de Mobilitat internacional organitza quatre tallers per a joves que volen fer estades a l’estranger aquest estiu o per als valents i/o afortunats que volen viure un any sabàtic fora d’Espanya i no saben com fer-ho.

Tots els tallers són gratuïts. Si t’interessa assistir a alguna de les activitats, tan sols has de contactar prèviament amb l’equipament que l’acull.

 

— AQUEST ESTIU SÍ! VIU UNA EXPERIÈNCIA A L’ESTRANGER

L’estiu ja s’acosta i tu, com cada any, t’estàs plantejant fer una estada a l’estranger diferent, traient el màxim partit a les teves vacances… doncs vine a conèixer totes les opcions: voluntariats a països del sud, camps de treball internacionals per tot el món, intercanvis juvenils a Europa, voluntariats en granges agrícoles, ONG o comunitats… Tu tries!

Els diners no seran un impediment ja que algunes de les opcions tenen les despeses de viatge, activitat i manutenció 100% cobertes pel sol fet de ser jove!

ON? El 2 de maig al Punt d’Informació Juvenil Gràcia, a les 18h. L’activitat s’adreça a majors de 18 anys tot i que algunes opcions són també accessibles a menors*

 

— OPORTUNITATS D’ESTIU PER A MENORS A L’ESTRANGER

Encara no has fet els 18 però t’agradaria viure una experiència a l’estranger? Vols conèixer opcions econòmiques (i fins i tot gratuïtes) que et permetrien fer-ho realitat?

En aquesta sessió es parlarà de trobades internacionals de joves, camps de treball, estades amb famílies, cursos d’idiomes i altres opcions per a menors a l’estranger, per a totes les butxaques i per a tots els nivells de coneixement de llengües.

ON? El 4 de maig al Punt d’Informació Juvenil Horta-Guinardó, a les 18h*

 

— TREBALLAR EN LA RECOLLIDA DE FRUITA A EUROPA

Una de les alternatives de mobilitat que joves estudiants de tota Europa trien a l’estiu, és la de recollir fruita a l’estranger; aquesta és una de les opcions amb més oferta, que no requereix experiència prèvia ni domini de l’idioma del país i que dóna la possibilitat de viure un estiu diferent tot guanyant diners.

Al taller es facilitaran recursos per a la recerca de feina en aquest sector, s’informarà sobre les possibilitats i condicions laborals a cada país, i s’analitzaran els factors negatius i a tenir en compte perquè la experiència resulti satisfactòria.

ON? El 8 de maig al Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ), a les 18h

 

GAP YEAR. ANY SABÀTIC A L’ESTRANGER

Molts joves europeus decideixen viure un any sabàtic en acabar el batxillerat o la carrera, una experiència que els permetrà conèixer una altra cultura, aprendre o millorar un idioma, madurar i veure el futur amb una perspectiva més àmplia.

En aquesta sessió es presentaran diversos programes de voluntariat que permeten treure el màxim rendiment d’un Gap Year, com el Servei de Voluntariat Europeu (amb totes les despeses cobertes)… Si tens curiositat, vine a descobrir-ho!

ON? El 12 de juny al Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ), a les 18h

 

* Els tallers dels dies 2 i 4 de maig s’emmarquen en la Setmana de la Joventut Europea, que en la seva 8a edició posarà èmfasi en la solidaritat i el compromís social dels joves a Europa.