Xerrades i "workshops" laborals per a joves

Treball. Aprofita i, abans de l'estiu, resol dubtes sobre els teus drets i deures com a treballador/a, treu profit de la teva recerca de feina i informa't sobre ocupació en sectors concrets: esportiu, lleure, animació sociocultural, hostaleria...

 

Als Punts d’Informació Juvenil (PIJ) de Barcelona pots demanar cita amb l’Assessoria laboral per a joves, un servei del Departament de Joventut on resoldre qüestions sobre drets i deures laborals, i recerca de feina o orientació professional.

A banda d’una atenció personalitzada, l’Assessoria també t’ofereix activitats en grup, gratuïtes amb inscripció prèvia al PIJ que les coorganitza (trobaràs les seves dades de contacte als enllaços inserits a continuació).

Així, entre els mesos de maig i juny, l’Assessoria t’anima a assistir a sessions que t’introduiran de manera planera a conceptes de legislació laboral que t’interessa molt conèixer:

— L’abecedari dels teus drets i deures laborals (el contracte i la nòmina; quina indemnització, descansos, permisos, aturs i baixes et corresponen…)

Entendre a fons una nòmina

— Les prestacions, subsidis per a aturats i altres ajudes

— Les opcions per treballar si no tens la nacionalitat

— Els drets del treballador en feines temporals

Les properes setmanes també podràs potenciar les teves possibilitats de trobar feina.

Com? Tot participant en un complet club de recerca de feina, així com en tallers que et mostraran com:

Utilitzar Apps i xarxes socials per trobar ofertes

— Com buscar feina si ets menor d’edat

— Com resoldre amb èxit una entrevista de feina o millorar les teves habilitats i competències per enfrontar processos de selecció

 

RECERCA DE FEINA PER SECTORS

L’Assessoria laboral dedicarà també unes xerrades a joves interessats en treballar en sectors específics com el món del Lleure, l’Animació sociocultural, la Integració social o l’Hostaleria vinculada a iniciatives d’economia solidària.

L’àmbit esportiu es desenvoluparà més àmpliament amb una sessió entorn drets i deures en aquest sector o una xerrada sobre els canals per trobar-hi treball seguida per un taller on posar en pràctica la recerca de feina en el món dels esports.