Col·laborem

La Fàbrica del Sol participa amb entitats, equipaments i institucions en diferents programes per estendre la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania.

Programa Carregat d'energia

Tallers per a l'estalvi d'energia elèctrica que podeu sol·licitar per fer al vostre veïnat o equipament més proper.

Tallers per augmentar el verd a casa i a la ciutat. Fes el teu jardí o hort urbà amb el mínim impacte ambiental i ajustat als espais limitats de què disposem a les cases en una gran ciutat.

Una eina de dinamització comunitària, un projecte compartit entre l'administració, empreses i entitats del tercer sector. Ha estat conceptualitzat per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), el Centre de Recerca i Informació sobre el Consum (CRIC) i l'equipament municipal de La Fàbrica del Sol (LFdS). És un mapa dinàmic i obert a tothom.

Renova la teva roba és una iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus promoguda per entitats, associacions i equipaments municipals de la ciutat amb els suport de l'Ajuntament. Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir I consumir de forma responsable.Durant el renova s'organitzen activitats (tallers, xerrades, mostres, espectacles...) relacionades amb consum responsable, creativitat i reutilització de roba i prevenció de residus.

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua. És un bé comú i essencial per a la vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social. En aquest marc, diverses entitats i equipaments de Barcelona i el seu entorn coorganitzen diverses activitats per avançar col·lectivament cap a una nova cultura de l’aigua.

A Barcelona ens enfrontem al canvi climàtic participant de les estratègies globals i sumant esforços per esdevenir més resilients i autosuficients en l’àmbit local, tot minimitzant el nostre impacte sobre el medi. En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzem unes jornades per fomentar l’eficiència, l’estalvi i la sobirania energètica.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per; donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa. Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus. Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).