Desgranant els reptes de l'agroecologia a Barcelona

Agricultura i alimentació. Coòpolis organitza una jornada d'anàlisi des del punt de vista de l'economia social i solidària

Còopolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, posarà damunt la taula els reptes de la producció, la distribució i el consum agroecològic des de l’economia social i solidària (ESS) a la ciutat el proper divendres 28 a l’Ateneu Sagrerenc. La trobada comptarà amb diversos referents de distribuïdores, cooperatives de producció i de consum i partirà de l’analisi detallat del monogràfic que la revista Opcions dedica aquesta primavera-estiu als impactes de la distribució alimentària “De la terra al plat”.

La trobada arrencarà amb la presentació del quadern on es recull el testimoni de la periodista i analista del sector alimentari i dels moviments socials Esther Vivas; dades sobre l’ocupació agrària, hàbits de consum i els circuits comercials; experiències de retorn migratori als pobles; un anàlisi de les conseqüències de la gran distribució i xifres del creixement de les alternatives més paradigmàtiques; dades sobre generació de residus i malbaratament i una guia pràctica que posa el focus en el comerç de barri, la producció local, els supermercats i els productes de temporada, entre d’altres.

La informació continguda en aquesta publicació especial de la revista Opcions servirà així de punt de partida per estructurar els diferents àmbits de reflexió i els principals elements que es tractaran en forma de taula rodona. Hi participaran i aportaran la seva experiència referents de:

  • Ecocentral, distribuïdora de producte ecològic especialitzada en menjadors escolars
  • Ecomaresme, cooperativa de productores agroecològiques del Maresme
  • Ecoconsumidores, coordinadora de cooperatives de persones consumidores de productes ecològics de Catalunya

La presentació del quadern “De la terra al plat” i la posterior taula rodona tindran lloc aquest  divendres 28, de 18.30 a 21h, a l’Espai 30 de l’Ateneu Sagrerenc (carrer Hondures, 30). Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament.