La websèrie Objectiu #Rezero triomfa a Europa

Consum responsable. Rezero guanya el premi al millor projecte europeu de prevenció de residus gràcies a la websèrie Objectiu #Rezero.

Rezero està d’enhorabona, l’entitat dedicada a avançar cap el residu zero va rebre el 22 de maig el premi al millor projecte de prevenció de residus que es dóna a la cerimònia d’entrega dels premis anuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

El projecte premiat és la websèrie “Objectiu Rezero”, un audiovisual de 5 capítols que mostra cinc famílies diferents vivint sense produir escombraries durant 30 dies. A priori sembla un repte impossible, però a mesura que passen els capítols es van descobrint diferents alternatives per poder consumir sense produir tants residus. A vegades, l’alternativa és tan senzilla com portar bosses de roba i carmanyoles per anar comprar. En d’altres ocasions, el canvi d’hàbits pot requerir més esforç, com abandonar compreses i tampons per començar a utilitzar la copa menstrual u optar per bolquers de roba en comptes dels d’un sol ús.

Així doncs, la websèrie compleix el seu objectiu, mostrar que existeixen alternatives al consum irracional que predomina a la nostra societat i que l’estratègia cap al residu 0 és viable i possible. Després de veure-la, segur que se us ocorren idees per reduir els residus a casa vostra!

Moltes felicitats Rezero!