Petjada, de Nil Nebot

Sostenibilitat. De l'11 al 25 de gener al Espronceda Centre per les Arts i la Cultura s'exposa l'obra de Nil Nebot, una reflexió sobre el nostre impacte ambiental.

Espronceda Centre per les Arts i la Cultura, presenta a partir de l’11 de gener, Petjada. Nil Nebot, exposició individual de l’artista català Nil Nebot. Aquesta exposició es podrà veure fins el 25 de gener.

L’exposició és comissariada per Ilaria Termolino, qui utilitza el potencial de l’art per a propiciar una reflexió sobre la importància de la qüestió ecològica.

Nebot revela, a través de les seves obres, el desig d’oposar-se a la societat del benestar per tornar a un món preindustrializat, a la puresa d’allò primitiu. No obstant això, aquest desig entra en conflicte amb el moment històric actual. Aquest conflicte entre utopia i realitat és presentat a l’espai Espronceda.

La primera sala està ocupada per una instal·lació site specific que reflexa la utopia de l’artista: Nebot aconsegueix transformar aquesta part de l’antiga nau industrial en un espai més natural.

En la segona part de l’exposició, se subratlla el conflicte interior de Nebot: basar la seva creació en els valors de l’Ecoètica tot i ser fill de la societat contemporània.

És possible trobar un compromís entre utopia i realitat? La resposta està intrínseca en les obres de Nebot que, amb les seves pràctiques creatives, proposa alternatives a l’economia capitalista i al seu efecte devastador pel planeta. El benestar al qual tots aspirem pot aconseguir-se sense destruir i contaminar necessàriament el planeta.

Petites accions individuals poden fer una diferència enorme. Tots deixem una petjada en el món: quina és la teva?

Acte inaugural: Divendres 11 de gener a les 19 h amb aperitiu i concert
Carrer D’Espronceda 326 Nau 4,5 & 10
Metro: Navas