Saps quin és el segon parc més gran de Barcelona?

El Comfu del mes. Cada mes una recomanació d’activitats del programa Com Funciona Barcelona? per a grups de mínim 10 persones.

El Parc Central de Nou Barris està pensat com un recinte sense camins principals ni direccions marcades, organitzat a partir de segments triangulars a terra, on el verd i l’aigua en són els grans protagonistes. És un dels parcs guardonat pel redisseny d’espais urbans amb criteris de sostenibilitat i d’innovació. El parc acull més de 1500 arbres de més de 30 espècies diferents sobre l’irregular terreny d’una antiga torrentera.

Al parc hi conviuen elements històrics relacionats amb el cicle de l’aigua a la ciutat que avui es troben integrats en la modernitat de l’entorn com, per exemple,  l’aqüeducte restaurat de Dosrius, un dels aqüeductes que portaven aigua a la ciutat al segle XIX,  o la font artística de ferro colat de la plaça de las Madres de la Plaza de Mayo, en commemoració de la lluita d’aquestes dones contra la dictadura argentina.

En aquesta visita, recorrerem espais insòlits on hi abunden les fonts ornamentals, amb recirculació d’aigua i horaris de funcionament restringits, i un parell de masies antigues. Tot un espai a descobrir dins de la trama urbana.

Podeu fer peticions per a sol·licitar una reserva de l’activitat aquí.