Cap a una economia circular: aliments per a una ciutat

Anirem a Mercabarna i al Banc dels Aliments per saber com arriben a la ciutat i com es distribueixen els productes alimentaris i els seus excedents.
Com s’alimenta la ciutat de Barcelona? D’on venen els aliments que consumim? Quants en calen per a una ciutat com Barcelona? Què se’n fa d’allò que no es ven? Durant la visita descobrirem el per què de tot plegat.
El centre logístic de Mercabarna, un dels més grans del sud d’Europa, ocupa l’equivalent a 75 camps de futbol. Per ell hi passen setmanalment més de 38.500 tones d’aliments, gran part d’elles amb destinació la ciutat de Barcelona.
Però no tot el que es produeix es pot consumir i una part acaba canalitzat a través del Banc dels Aliments. L’any 2018 va distribuir 17.828 tones d’aliments que van arribar a 117.603 persones. D’aquestes més de 17 mil tones, 9.161 tones provenien d’aliments recuperats.

Coneixerem com funcionen aquestes dues instal·lacions i com es treballa per evitar el malbaratament d’aliments.

 

Dia i hora: 
Divendres de 10 a 13 h
SUBJECTE A DISPONIBILITAT
Observacions: 

Cal títol de transport per realitzar el transport des de Mercabarna fins al Banc dels Aliments.

Durada: 3 h.
Nombre màxim de participants: 15 (mínim 10)
Preu: sotmesa a un preu públic. Consulteu les condicions de pagament als arxius relacionats.
Idioma: català
Accessibilitat: no apta per a persones amb mobilitat reduïda

Cap reserva és vàlida sense la confirmació del personal de La Fàbrica del Sol. El dia i l’hora s’assignen segons les demandes dels grups interessats, estrictament per ordre d’arribada. La reserva està sotmesa al calendari d’ocupació del centre. Les anul·lacions s’han d’informar amb un mínim de 48 h d’antelació.

Les sol·licituds de reserva d'activitats s'han de fer amb una previsió mínima de 15 dies.

Recordeu llegir l'apartat d'horari, observacions i arxius relacionats abans de sol·licitar l'activitat.

Arxius relacionats
Adreça:  
Mercabarna, 08040 Barcelona, Spain