#EA26 i el món

El dia 26 de cada mes, entre les 18 i les 19 h, la comunitat ambiental internauta té una cita a #EA26 per compartir reflexions, experiències, i projectes de futur relacionats amb la comunicació, la sensibilització, la participació i l'educació ambiental.

Aquesta vegada i amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental i la reobertura de La Fàbrica del Sol, la trobada virtual es farà també de manera presencial i la temàtica serà la divulgació ambiental en el context de la complexa situació geopolítica internacional. Hi haurà quatre taules de debat dinamitzades per professionals del sector ambiental amb la presencia d'experts en política, economia, periodisme i comunicació global:

Taula 1: Decisions polítiques globals que afecten a la nostra vida quotidiana i com explicar-les

Taula 2: Conflictes internacionals i locals provocats pel control i l’accés als recursos naturals

Taula 3: Conseqüències de les catàstrofes naturals o exportació de problemes ambientals en les poblacions més vulnerables i el seu entorn natural

Taula 4: L'afectació del canvi climàtic a les zones més castigades i les seves conseqüències socioeconòmiques

I per tots  hi haurà un tema comú relacionat amb els nous reptes que ens plantegem pel 2018: Com aconseguir una Educació Ambiental en global i transversal?

Amb la presència de Fotomovimiento, Arcadi Oliveres, activista per la justícia social i la pau, Marta Conde del Observatori del Deute en la Globaització i Josep Maria Royo de Escola de Cultura de Pau de la UAB .

Per animar el debat 2.0 farem servir els hashtags #EA26 i #FàbricadelSol. Ens escamparem per les xarxes de twitter amb els comptes @Edu_Ambiental, @BCN_Ecologia i @ambientubers entre d'altres. Trobareu més informació sobre els debats a la pàgina web d'#EA26.

Acabarem la vetllada fent un taller de memes* de temàtica ambiental per transformar les nostres opinions en missatges virals tot gaudint d'un petit refrigeri a càrrec de Barrinar cap a la Sostenibilitat.

Organitzat per #EA26 i La Fàbrica del Sol i la col·laboració d'Ambientubers i Abel Cunillera.

Amb la participació del departament d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona, Aula Ambiental de la Sagrada Família, Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu, Espai Lúdic Ambiental per a Famílies (LaLudo - Parc de la Ciutadella), CC el Coll-La Bruguera, L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol, Entitats i Empreses + Sostenibles,  el Mapa B+S, la Societat Catalana d'Educació Ambiental, L'Institut Jane Goodall (IJGE) i Ciència en Societat.

* Entenent per meme una idea, concepte, situació, expressió i/o pensament humorístic expressat en format còmic, vídeo, textos, imatges o qualsevol tipus de construcció multimèdia que es replica a través d’internet de persona a persona fins a assolir una amplia difusió.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat presencialment a La Fàbrica del Sol, per participar a traves de les xarxes no cal apuntar-se.

Dia i hora: 
26/01/2018 - 17:30 a 20:30
Preu: 
gratuït
Arxius relacionats
Punt de trobada: 
La Fàbrica del Sol. Pg. de Salvat Papasseit, 1