L’accés en l’era digital: l’arxiu digital dels transsexuals i la política de la digitalització
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cursos i tallers

rawson

L’accés en l’era digital: l’arxiu digital dels transsexuals i la política de la digitalització
K.J. Rawson

10.10.2017


ACTIVITAT CANCEL·LADA

La majoria de projectes d’arxivament digital que han sorgit durant les últimes dues dècades s’han basat en iniciatives per fer més accessibles els materials arxivístics. En molts sentits, el canvi cap als arxius digitals pot semblar una extensió òbvia del compromís de sempre de la professió d’arxivista amb l’accés. Amb tot, quan el procés arxivístic transforma materials històrics en objectes arxivístics, aquests sofreixen una transformació epistemològica que és important abordar, especialment a través de la digitalització. En aquesta xerrada, el Dr. Rawson parlarà de la seva tasca com a director del Digital Transgender Archive (Arxiu Digital Transgènere) i oferirà diverses reflexions sobre la política i les implicacions de fer més accessible la història de la realitat transgènere.

 

K.J. Rawson és professor assistent del Departament d’Anglès del College of the Holy Cross. També és director del Digital Transgender Archive, un repositori digital online de materials històrics relacionats amb les persones transgènere. Entre els seus interessos en matèria de recerca i docència figuren la composició, la retòrica, els mitjans digitals i els estudis LGBT. Els seus estudis acadèmics se centren en els aspectes retòrics de l’arxivament queer i transgènere tant en les col·leccions tradicionals com en les digitals. Juntament amb Eileen E. Schell va coeditar Rhetorica in Motion: Feminist Rhetorical Methods and Methodologies (University of Pittsburgh Press, 2010) i els seus estudis també han aparegut a Archivaria, Enculturation, Present Tense, QED, TSQ i en diverses col·leccions editades.

 

Arxivar és un cicle de conferències organitzat per La Virreina Centre de la Imatge, i també és un llibre. Les sessions del taller han comptat amb la intervenció de Joan M. Schwartz, Eric Ketelaar i Ramon Alberch. El 10 d’octubre, K. J. Rawson tanca el cicle d’enguany amb la conferència «Accés en l’era digital: The Digital Transgender Archive i les polítiques de digitalització».

digital transgender

Activitats relacionades