CARMEN AMAYA 1963. FOTOGRAFIES DE COLITA I JULIO UBIÑA

08.05.2013 - 07.07.2013

A partir del pròxim 8 de maig, La Virreina Centre de la Imatge acull l’exposició Carmen Amaya 1963. Fotografies de Colita i Julio Ubiña.

La mostra ret homenatge a la figura de la mítica bailaora catalana a través de fotografies de Colita i Julio Ubiña que retraten las vivències i els balls d’Amaya en el seu darrer any de vida. Les imatges, que van del reportatge al retrat pur, estan dotades d’una gran expressivitat, reforçada per una estètica característica de la dècada de 1960, amb forts contrastos entre llums i ombres.

L'exposició s'emmarca dins de la celebració del Any Carmen Amaya, impulsat per la Generalitat de Catalunya amb motiu del centenari del naixement de l'artista i del 50è aniversari de la seva mort. També forma part de Circuit 2013. Fotografia Documental Barcelona, la nova cita fotogràfica que convertirà Barcelona en la capital de la fotografia documental durant els propers mesos de juny i juliol.

Les fotografies exposades conviden a realitzar un recorregut cronològic per diferents moments de la vida artística i personal de Carmen Amaya: des de l’arribada a l’aeroport de Barcelona procedent de Mèxic i el retorn al barri del Somorrostro que la va veure néixer, assistim al rodatge de la mítica pel·lícula de Rovira Beleta Los Tarantos i a l’última actuació al Palau de la Música, abans de passejar per la Costa Brava i indrets pertanyents a la seva intimitat, per acabar amb la seva mort, el 19 de novembre de 1963 a la seva casa de Begur.

Carmen Amaya 1963. Fotografies de Colita i Julio Ubiña es podrà visitar al Virreina LAB fins al pròxim 7 de juliol.

Llegeix més

A causa de la celebració del lll OjodePez Photo Meeting Barcelona, l’exposició romandrà tancada els dies 26, 27 i 28 de juny.

 

Exposició adherida a:

  • Carmen Amaya al rodatge de la pel.lícula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya amb un abric d’astracan durant un descans del rodatge de Los Tarantos, pel.licula de Rovira Beleta. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya durant el rodatge de la pel.lícula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya arriba a l’aeroport del Prat (Barcelona), procedent de Mèxic, per rodar la pel.licula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya durant el rodatge de la pel.lícula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963
  • Amb el seu marit, Juan Antonio Agüero, i l’oncle Vicente, un veí de Begur. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya durant el rodatge de la pel.lícula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963
  • Carmen Amaya durant el rodatge de la pel.lícula Los Tarantos. Foto: Colita, 1963